2月定期懶人包 (13/2)

2017BKM
|
m67 發表於 18-9-21 00:51
樓主,請問如果$3M想定期一年,最高息係咪DBS或渣打?

如一年就渣打
anthwo
|
打去問咗 dbs
計返
好似放返去ML戶口抵少少
vivi23berry
|
sally1128 發表於 18-9-17 18:56
我做完推薦你

Hi. 我想要集友推薦人。請PM, thanks!
sally1128
|
vivi23berry 發表於 18-9-21 17:05
Hi. 我想要集友推薦人。請PM, thanks!

ok
lowalter
|
睇晒
好似有點煩
2017BKM
|
lowalter 發表於 18-9-22 10:13
睇晒
好似有點煩

邊間,其實唔太煩,開完户後我就用網上理睇做哂其他指令
lowalter
|
2017BKM 發表於 18-9-22 10:40
邊間,其實唔太煩,開完户後我就用網上理睇做哂其他指令

例子
2017BKM
|
2017BKM 發表於 18-9-3 12:21
DBSWealth Account $1m (定期至1/12, $1M最高有HK$7,800, $2M $13,700)-$400 新户口-$200 網上開財富管理户 ...

up
2017BKM
|
lowalter 發表於 18-9-22 12:13
例子

理財户口, SI 同交費
2017BKM
|
DBSWealth Account $1m (定期至1/12, $1M最高有HK$7,800, $2M $13,700)-$400 新户口-$200 網上開財富管理户 ...

del
wong84
|
坐等十月加息
SColour
|
回覆 sally1128 的帖子

請問使唔使有戶口先做到?
sally1128
|
SColour 發表於 18-9-27 12:57
回覆 sally1128 的帖子

請問使唔使有戶口先做到?

你問集友?我係全新客戶開定期的
amyyiu888
|

請問如果定半年或以下邊間最好?是否Dbs?謝謝!
troublefriend
|
wong84 發表於 18-9-27 10:20
坐等十月加息

你意思係咪最近講緊既加息?
請教下係咪都會影響到定存都會加?
謝謝!
2017BKM
|
amyyiu888 發表於 18-10-1 12:05
請問如果定半年或以下邊間最好?是否Dbs?謝謝!

dbs 3個月, 又或者渣打4個月/半年
amyyiu888
|
請問到期拿左錢係咪要取消戶口呀?如唔取消會否有最低存款手續費?謝謝!
2017BKM
|
amyyiu888 發表於 18-10-1 21:02
請問到期拿左錢係咪要取消戶口呀?如唔取消會否有最低存款手續費?謝謝!
...

到期可攞走錢,户口keep住至回贈收哂,到時應不用收charge
makm
|
請問50萬港元齋做定期3-6個月邊間銀行高息D?
choco0608
|

10月有update 嗎?thx