2月定期懶人包 (13/2)

kitchenMom
|
Aidenlo 發表於 18-10-3 13:46
Wing Lung 3個月得返1.8%

要用手機版一點通,才有 2.1%,仲要五點鐘前做。我剛剛試咗,都仲有。枱頭電腦或落分行做,都不是這個 rate

Aidenlo
|
kitchenMom 發表於 18-10-3 15:18

要用手機版一點通,才有 2.1%,仲要五點鐘前做。我剛剛 ...

Just check online, still only 1.8

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kitchenMom
|
Aidenlo 發表於 18-10-3 15:22
Just check online, still only 1.8

你要 login 左,入園銀碼同㨂三個月,然後 禁 inquire rate, 跟指示話用 e-offer
kitchenMom
|
Aidenlo 發表於 18-10-3 15:22

見圖

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
honglong
|
2017BKM 發表於 18-10-3 15:05
灣仔集友,但有jm話係超市,但佢同我講係現金
Thanks
makm
|
kitchenMom 發表於 18-10-3 13:26

$20或以上,不過要開理財戶口,同埋申請信用卡
集友理財戶口係要keep一百萬或以上,佢嘅智盈理財戶口先至係二十萬。

jaydenmimi
|
咁如50萬新開户, 集友、永隆、東亞,邊間高息D ?thx!
2017BKM
|
jaydenmimi 發表於 18-10-3 17:30
咁如50萬新開户, 集友、永隆、東亞,邊間高息D ?thx!

應該係集友,2.48% 268日,不過長時間d,短就東亞富邦

bmuimami
|
渣打把鬼!
我自己開同介紹屋企人開,兩個戶口啲回贈都唔齊!要追!我自己嗰個回漏SI 600, 屋企人仲衰,漏最大嗰份$2500
2017BKM
|
bmuimami 發表於 18-10-3 19:48
渣打把鬼!
我自己開同介紹屋企人開,兩個戶口啲回贈都唔齊!要追!我自己嗰個回漏SI 600, 屋企人仲衰,漏 ...

其實dbs, 東亞, ccb, icbc, citibank間間都漏架,所以推薦同利息回贈一定要寫彽,我都問銀行,係咪開户人唔記得,銀行咪食埋份回贈,有d我追左大半年, send email 去總行先跟到,勞氣,但好就好在係一定追到
bmuimami
|
2017BKM 發表於 18-10-3 19:53
其實dbs, 東亞, ccb, icbc, citibank間間都漏架,所以推薦同利息回贈一定要寫彽,我都問銀行,係咪開户人 ...

我都係咁問佢哋,係咪人客唔問就側側膊
真係好老土,根本回贈我會當「利息」一部分咁合埋計算,俾漏$2500,個「利息」其實冇乜競爭力囉
吊住個戶口喺度,未收返$2500又唔取消得住麻鬼煩

patwong
|
2017BKM 發表於 18-9-3 12:21
渣打優先理財 $1m (半年定期$16,000 or 125000里 + $700 coupon/bruno fan)-$2500/25,000 里數, 新户口及投 ...

請問什麼是常行指示?
anitallw
|
kitchenMom 發表於 18-10-3 15:49
見圖
Any e-offer today? I login the account now, but I cant find any special rate
2017BKM
|
patwong 發表於 18-10-4 08:55
請問什麼是常行指示?

就係月月在其他銀行過錢去指定户口,一入就攞得走
kitchenMom
|
anitallw 發表於 18-10-4 09:17
Any e-offer today? I login the account now, but I cant find any special rate

昨天 10:00 - 5:00pm prom, 今天不知有沒有
bb2
|
cc1549 發表於 18-10-3 13:52
剛剛做完東亞50萬以上,2.5月-2.2%,另3個月-2.22%

請問要開咩户口?係咪有埋支票户口?户口要唔要keep最低金額?sorry,咁多問題,打極電話都冇人聽
cc1549
|
bb2 發表於 18-10-4 11:46
請問要開咩户口?係咪有埋支票户口?户口要唔要keep最低金額?sorry,咁多問題,打極電話都冇人聽 :thinkin ...

電話唔會話比你知真正定期個息口,
要親身去東亞揾客戶經理做。
支票戶口果d可以一次過開,要keep最少50萬,但好似有2年括免期
bb2
|
cc1549 發表於 18-10-4 12:02
電話唔會話比你知真正定期個息口,
要親身去東亞揾客戶經理做。
支票戶口果d可以一次過開,要keep最少50萬 ...

thx 咁要親身去一趟問下
pswongg
|
回覆 kitchenMom 的帖子

今日問了集友, KEEP 20萬就得. 2.68%1年, 2.27%半年
pswongg
|
2017BKM 發表於 18-10-4 09:54
就係月月在其他銀行過錢去指定户口,一入就攞得走

集友新開戶200K定期, 有沒推薦人優惠?