大家孕期胸部升左幾多cup?換左幾多次bra?

麻每吉
|
我本身著75C,8週已經換左一次bra,
特登買大左買80D,果時著係個cup同圍有鬆嘅,依家13週,扣最入變左啱啱好,個cup填得滿好彩仲有兩格可以用,想問各位孕期有換bra 嘅JM你地通常換幾多次同咩時間換?我諗我下次換又要買大啲,但我諗緊換咩bra因為著開啲有support 嘅款依家轉左有扣嘅victoria secret sport bra好無承托個胸變左有啲8字
oo0jovie0oo
|

我18週都已經換左兩次,宜家戴緊m&s nursing bra,一樣係無承托但就舒服d,不過都擔心個胸久而久之會變形

hamsterma
|
麻每吉 發表於 18-9-3 12:23
特登買大左買80D,果時著係個cup同圍有鬆嘅,依家13週,扣最入變左啱啱 ...

換左好多次啊,A升C
haha748494
|
我凈系換左一次咋,唔系好谷奶。
麻每吉
|
oo0jovie0oo 發表於 18-9-3 12:41
我18週都已經換左兩次,宜家戴緊m&s nursing bra,一樣係無承托但就舒服d,不過都擔心個胸久而久之會變形:t ...

我都有諗買nursing bra,但驚太早到時都唔啱size
麻每吉
|
hamsterma 發表於 18-9-3 13:16
換左好多次啊,A升C

好好呀
麻每吉
|
haha748494 發表於 18-9-4 16:56
我凈系換左一次咋,唔系好谷奶。

但谷唔谷其實關唔關有無人奶事呢?
我驚到時無奶
珍惜眼前
|
B—>D
pigpigFF
|
大左小小,但我都系著返平時的bra,無換過.
點解你地咁勁升到2CUP
freshrose
|

一次,成個孕期都着uniqolo non wire bra , 生完先買d好d既,因為生完再大d
麻每吉
|
珍惜眼前 發表於 18-9-4 17:45
B—>D

Keep到係正
EstrellaDamm
|
麻每吉 發表於 18-9-4 17:19
但谷唔谷其實關唔關有無人奶事呢?
我驚到時無奶

唔關事。BB出世後會引發媽媽體內一連串荷爾蒙轉變。呢啲轉變,如果加上BB吸啜(因而刺激身體產生泌乳荷爾蒙),身體就會開始造奶。只要頻密地日夜畀BB以正確姿勢嘴型吸啜,絕大部分媽媽都能產生人奶餵哺嬰兒。
麻每吉
|
EstrellaDamm 發表於 18-9-4 18:15
唔關事。BB出世後會引發媽媽體內一連串荷爾蒙轉變。呢啲轉變,如果加上BB吸啜(因而刺激身體產生泌乳荷爾 ...

咁就好我戒開口預餵人奶,希望到時餵到
小驚
|
我本身個 cup 數就係 D to E
到聽日就 20wk,我都未需要換 Bra
不過係比之前漲咗啲咁 lo
Ng_Taitai
|
我第1胎一直冇乜大過,但係生完即刻急速長大,幸好做到富媽媽。而家佗第2胎,4個月已大左2 cup,我都唔知點咁大分別
pussykat
|
冇換過⋯⋯,我完全打破懷孕會升cup既傳說⋯⋯
麻每吉
|
小驚 發表於 18-9-4 18:33
我本身個 cup 數就係 D to E
到聽日就 20wk,我都未需要換 Bra
不過係比之前漲咗啲咁 lo

噢,JM平時夠晒用
如果再大好多應該會好大負擔
麻每吉
|
Ng_Taitai 發表於 18-9-4 18:46
我第1胎一直冇乜大過,但係生完即刻急速長大,幸好做到富媽媽。而家佗第2胎,4個月已大左2 cup,我都唔知點 ...

我見我同事本身都有e cup,佢孕期都有大到,到頭來餵奶啲奶多到俾呀b沖涼,好羨慕

咁睇黎有無奶都唔關涱唔涱事
麻每吉
|
pussykat 發表於 18-9-4 22:06
冇換過⋯⋯,我完全打破懷孕會升cup既傳說⋯⋯

後尾餵到奶嗎?
我有聽同事講本身大,餵完細左兩cup
cccarman
|
麻每吉 發表於 18-9-3 12:23
特登買大左買80D,果時著係個cup同圍有鬆嘅,依家13週,扣最入變左啱啱 ...

我買左六甲村媽媽圍
著到而家8個幾月都ok