屋企打邊爐要小心,好在無爆炸

sumsumliu420
|
yvonne818
|
好恐怖
yingdash
|
散熱有在底下,放塊野喺度阻散熱,唔爆炸就執返身彩啦。
tsung
|
好危險
twotigers    發表於 18-9-3 15:45
choco_soup
|
好明顯條友無常識
pekkle_n_friend
|
回覆 sumsumliu420 的帖子

要加高應該係四邊在機腳墊野加高, 我老公教放隻腳放包紙巾仔, 升高部機等佢風扇同枱面距離多D.
BGCOME08
|
pekkle_n_friend 發表於 18-9-3 13:40
回覆 sumsumliu420 的帖子

要加高應該係四邊在機腳墊野加高, 我老公教放隻腳放包紙巾仔, 升高部機等佢風扇 ...

如果要自行加高,咁就係個爐嘅設計有問題,係咪應該生產時加返高4隻腳呢?
蝴蝶so
|
呢D事係要小心D既
pekkle_n_friend
|
回覆 BGCOME08 的帖子

我老公想佢散熱得好D姐, 部部機都係咁矮ga la.
BGCOME08
|
pekkle_n_friend 發表於 18-9-3 13:53
回覆 BGCOME08 的帖子

我老公想佢散熱得好D姐, 部部機都係咁矮ga la.

所以咪覺得設計得咁矮係好危險囉。
bosch    發表於 18-9-3 16:01
Alex123
|
好危險
hohoho2013
|
係咪唔應該用金屬板墊底呢?
我用電磁爐係用木板墊底,個爐用咗十幾年,仲好好用
chiliwu
|
sumsumliu420 發表於 18-9-3 13:11
放下面都死, 成個爐唔要得, 仲見到裡面零件, 唔爆都算好彩, 爆起上黎兜面滾湯, 隨時傷得好嚴重!
大家小心!! ...

電磁爐係用渦電流個原理令到個煲熱?
仲放件金屬喺底? 好危險
smallyau
|
我地一直放膠墊放底,其實危不危險?定放木板最安全呢?
KWHeidi
|
ingong
|
咩牌子機
selinako^^
|
完全冇常識,散唔到熱,唔爆炸已經要偷笑
sharon26788
|
smallyau 發表於 18-9-3 14:44
我地一直放膠墊放底,其實危不危險?定放木板最安全呢?

有隻有公仔樣嘅魚蛋,墊住一塊細細地長方形木板,用來墊電磁爐好好用
smallyau
|
sharon26788 發表於 18-9-3 14:53
有隻有公仔樣嘅魚蛋,墊住一塊細細地長方形木板,用來墊電磁爐好好用
...

請問在那裡有得買?有無樣睇?謝謝
esmehouse
|