自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

放下面都死, 成個爐唔要得, 仲見到裡面零件, 唔爆都算好彩, 爆起上黎兜面滾湯, 隨時傷得好嚴重!
大家小心!!!!!
電磁爐打邊爐加金屬托底 慘變拉絲薄餅 專家拆解爐底熔化原因

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/230583/%E9%9B%BB%E7%A3%81%E7%88%90%E6%89%93%E9%82%8A%E7%88%90%E5%8A%A0%E9%87%91%E5%B1%AC%E6%89%98%E5%BA%95-%E6%85%98%E8%AE%8A%E6%8B%89%E7%B5%B2%E8%96%84%E9%A4%85-%E5%B0%88%E5%AE%B6%E6%8B%86%E8%A7%A3%E7%88%90%E5%BA%95%E7%86%94%E5%8C%96%E5%8E%9F%E5%9B%A0

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好恐怖

男爵府

回覆樓主:

散熱有在底下,放塊野喺度阻散熱,唔爆炸就執返身彩啦。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好危險

twotigers    發表於 18-9-3 15:45

珍珠宮

回覆樓主:

好明顯條友無常識

男爵府

回覆 sumsumliu420 的帖子

要加高應該係四邊在機腳墊野加高, 我老公教放隻腳放包紙巾仔, 升高部機等佢風扇同枱面距離多D.

公爵府

pekkle_n_friend 發表於 18-9-3 13:40
回覆 sumsumliu420 的帖子

要加高應該係四邊在機腳墊野加高, 我老公教放隻腳放包紙巾仔, 升高部機等佢風扇 ...

如果要自行加高,咁就係個爐嘅設計有問題,係咪應該生產時加返高4隻腳呢?

禁止訪問

男爵府

回覆 BGCOME08 的帖子

我老公想佢散熱得好D姐, 部部機都係咁矮ga la.

公爵府

pekkle_n_friend 發表於 18-9-3 13:53
回覆 BGCOME08 的帖子

我老公想佢散熱得好D姐, 部部機都係咁矮ga la.

所以咪覺得設計得咁矮係好危險囉。

bosch    發表於 18-9-3 16:01

珍珠宮

回覆樓主

好危險

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

係咪唔應該用金屬板墊底呢?
我用電磁爐係用木板墊底,個爐用咗十幾年,仲好好用

大宅

2018復活節勳章

sumsumliu420 發表於 18-9-3 13:11
放下面都死, 成個爐唔要得, 仲見到裡面零件, 唔爆都算好彩, 爆起上黎兜面滾湯, 隨時傷得好嚴重!
大家小心!! ...

電磁爐係用渦電流個原理令到個煲熱?
仲放件金屬喺底? 好危險

大宅

回覆樓主:

我地一直放膠墊放底,其實危不危險?定放木板最安全呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

咩牌子機

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

完全冇常識,散唔到熱,唔爆炸已經要偷笑

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

smallyau 發表於 18-9-3 14:44
我地一直放膠墊放底,其實危不危險?定放木板最安全呢?

有隻有公仔樣嘅魚蛋,墊住一塊細細地長方形木板,用來墊電磁爐好好用

大宅

sharon26788 發表於 18-9-3 14:53
有隻有公仔樣嘅魚蛋,墊住一塊細細地長方形木板,用來墊電磁爐好好用
...

請問在那裡有得買?有無樣睇?謝謝

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至