有沒有睇咗「論盡爆煲媽咪」的jm?

Gladys-c
|
自己一個人去睇,一路睇一路眼濕濕,好無奈。你喜歡這電影嗎?
wintermamamama
|
我係飛機上面睇左,但唔係好明個結局女主角同保母一齊遇上車禍跌落水,女主角重傷訓醫院,保母去探佢,點解佢一D事都無?
Gladys-c
|
wintermamamama 發表於 18-9-3 17:07
我係飛機上面睇左,但唔係好明個結局女主角同保母一齊遇上車禍跌落水,女主角重傷訓醫院,保母去探佢,點解佢一 ...

往下有劇透
·
.

其實主角係精神分裂。從開始佢並無找night nanny,嗰個nanny是女主幻想出來,年輕時的她。所以女主入院後,醫生問女主老公她是否有精神病紀錄

Nino
|
Gladys-c 發表於 18-9-3 17:36

往下有劇透

Poyau
|

往下有劇透

Gladys-c
|
不過其實係happy ending
ahjoechan
|
有,我也是在機上看。對個種疲憊,空虛的感覺留下震摵回憶。回家特登找女主角是誰。

未做過媽媽,未有個useless老公的人是不會明白
tsung
|

往下有劇透

Gladys-c
|
ahjoechan 發表於 18-9-3 20:54
有,我也是在機上看。對個種疲憊,空虛的感覺留下震摵回憶。回家特登找女主角是誰。

未做過媽媽,未有個us ...

之前也有看過女主的其他電影,一向覺得她好型好fit。之前看trailer 見到她增肥拍片加上呢個題材,我已鐵定要看。只是估唔到故事不只道出為人母、為人妻的辛酸⋯⋯
更令我戚戚然的是我竟然覺得如果我也可以迫出另一個我來提升output 該多好
同情、無奈、悲哀的感覺炒埋一齊,唔知點形容