懷孕初期 經常好肚餓

christypcc11
|
有左7w, 成日都覺得好肚餓咁
一食正餐又會覺得冇胃口 想嘔
但隔一排就覺得好餓 好似唔識飽咁
可以點解決
dolldollk
|
christypcc11 發表於 18-9-3 15:36

係咁架, 食太飽又想嘔返出黎
我而家少食多餐, 放定d野食係公司, 食完正餐中間餓就食下生果食下零食咁
pycc8899
|
係咁架, 我有左第一胎時食飽就嘔, 嘔完又食喎....搞到肥左好多呀,而家第2胎無嘔, 不過會控制下食量~
發達喇
|
回覆 christypcc11 的帖子

正常架,帶定少少餅係身,肚餓都可以食
Carmen8080
|
初初係咁 好快就會食少啲 因為個肚頂住左個胃 食少少就飽曬
purplerain0348
|
我初期反而係作嘔多,無乜胃口……依家後期成日都食唔飽咁
GCHK
|
正常嘅,少食多餐喇,加油
triangel2018
|
一個人要食兩個人既野, 過一陣會習慣ga喇
christypcc11
|
dolldollk 發表於 18-9-3 15:40
係咁架, 食太飽又想嘔返出黎
我而家少食多餐, 放定d野食係公司, 食完正餐中間餓就食下生果食下零食咁
...

食飽左又會feel到餓 過大概20-30分鐘左右就會嘔
好辛苦呀
我都買左d梳打餅放公司食
希望過左初期會好返d
catn1984
|
Carmen8080 發表於 18-9-3 17:29
初初係咁 好快就會食少啲 因為個肚頂住左個胃 食少少就飽曬

我而家7 week成日頂住個胃好辛苦, 請問通常頂到幾時????12 weeks後會唔會好d架
我要做媽媽
|
你可以買D蛋糕仔,餅乾之類,比較方便既,擺係身邊,肚餓就食
o_oblue_girl
|
catn1984 發表於 18-9-3 21:22
我而家7 week成日頂住個胃好辛苦, 請問通常頂到幾時????12 weeks後會唔會好d架
...

遲啲會愈來愈好,唔好比咁大壓力自己,做個Happy mom對bb成長都好啲
catn1984
|
o_oblue_girl 發表於 18-9-3 22:51
遲啲會愈來愈好,唔好比咁大壓力自己,做個Happy mom對bb成長都好啲

hamsterma
|

正常嘅,不過每個人體質唔一樣
haha748494
|
我食D易消化食物,多數食粥。
nillaice
|

餓個時段同未有之前唔同左啊,我現在是下午茶時段餓,7:30-8:00正餐時段無餵口,有時想食宵夜,但食宵夜易嘔的。