二手床褥點處理好?

chemlo0920
|
屋企有張舊床褥,子女用過,乾乾淨淨,如果要求唔高,其實都仲瞓得,但又唔好意思網上free俾人,係咪最好攞去比露宿者? 還是有甚麼義工團體會收? 只因唔想浪費。
cy101
|
寫明二手送出, 有埋相, OK嘅, 有人合自會找你!!
chemlo0920
|
回覆 cy101 的帖子

因為張床褥不能摺埋,會阻地方少少,我老公已經叫我快啲掉,係我唔想掉姐。所以我想主動啲處理咗佢。 如果放上網就唔知幾時先會有人要了。
cy101
|
chemlo0920 發表於 18-9-3 16:41

因為張床褥不能摺埋,會阻地方少少,我老公已經叫我快啲掉,係我唔想掉姐。所以我想主 ...
係, 只有等, 仲要唔知等幾耐!!
fitfish
|
你纲上free下先。或送比清潔工人

送比露宿者。除非你住近深水步。或附近有人露宿

否则叫車都幾百
fitfish
|
問下清潔工人有無人要?
oceandeepsea
|

有d野無辦法都係直接掉左去,如果新既黎左,舊既未走,到時只係煩到自己,依d要政府果個層面先可以做到環保工作
mama01
|
chemlo0920 發表於 18-9-3 16:25
屋企有張舊床褥,子女用過,乾乾淨淨,如果要求唔高,其實都仲瞓得,但又唔好意思網上free俾人,係咪最好攞 ...

上fb group OYIF 送走
激烈的海狗
|
cy101 發表於 18-9-3 16:28

同意。自願性質,記得限日子時間內取走。
banki00
|
mama01 發表於 18-9-3 17:46
上fb group OYIF 送走

楼主怕等好耐都無人要就阻地方
20150618bb
|
chemlo0920 發表於 18-9-3 16:25
屋企有張舊床褥,子女用過,乾乾淨淨,如果要求唔高,其實都仲瞓得,但又唔好意思網上free俾人,係咪最好攞 ...
運費都唔平,睇怕要自己放落公共垃圾場
Poyau
|
試吓free出去
florapang0426
|

因為張床褥不能摺埋,會阻地方少少,我老公已經叫我快啲掉,係我唔想掉姐。所以我想主 ...

你未放上網又點知幾時有人要呢?最起碼快啲做左呢個動作先啦
yattepick
|
貓場狗場....
不過運費又係一個問題
chemlo0920
|
florapang0426 發表於 18-9-3 21:41
你未放上網又點知幾時有人要呢?最起碼快啲做左呢個動作先啦
okok

Fishqqma
|
cy101 發表於 18-9-3 16:28

PCCW2319
|

加埋拎走限期
mercurycc
|

放去垃圾站轉頭就比人執左,經常幫老人家清屋,
第一轉放出去,第二轉再掉野已經唔見比人執左,
其實好多人唔要二手床褥架好多塵蟎及蝨架。
tutik
|
清潔工幫你清都要收錢。二手床褥冇乜人會要架,怕有蝨乸。
flower姐姐
|
張床褥大嗎? 如果是又大又重嘅床褥係要叫大廈清垃圾嘅員工處理的,他們會掉去垃圾站而且要比錢他們搬走。
不如問下新床褥送來時,送貨工人肯不肯幫你掉吧!