琴晚流行經典50年, 鍾鎮濤唱得真係幾好聽, 我會睇佢演唱會

杜小田
|

但知道佢個女又份上台就覺好煩吖... 你天倫樂吾關我事吖, 我真係吾想睇你囡囡囉

另外一提, 杜德偉唱得好難聽

同周慧敏有得揮!
kyk
|
我都想講點解杜德偉唱得咁難聽!
tsung
|
杜小田 發表於 18-9-3 19:53
但知道佢個女又份上台就覺好煩吖... 你天倫樂吾關我事吖, 我真係吾想睇你囡囡囉

另外一提, 杜德 ...

b哥哥歌喉磁性,唱歌好聽最鍾意聽"讓一切隨風","閃閃星晨"同埋"今天我非常寂寞"
bluetulip
|

信是有緣
要是無緣怎可此世此生竟碰見
但若說是情緣 怎麼似利劍
無形刀鋒剖開心一片 但它未能滴血
而是滴下強忍淚兒 你不可見不變
分手問即使都自願 但偏偏總感到掛牽
我無言 你也無語 同樣知一起難存
你請不必傷心 也休擔心是否使我傷感
人習慣隨著歲月 自行步遠

要是有緣
卻為何從開始都已得知它會變
但若說是無緣 應不會恨怨
無窮淒酸充塞於骨髓 令它腐蝕了
還剩下我這份情 此生不變

曲詞俱佳
杜小田    發表於 18-9-3 21:34
72leelily
|
唱歌好聽過校長
杜小田
|
tsung 發表於 18-9-3 20:08
b哥哥歌喉磁性,唱歌好聽最鍾意聽"讓一切隨風","閃閃星晨"同埋"今天我非常寂寞":ex ...

你會吾會去聽? 因為真係好好聽, 最多佢女出場時我去廁所
tsung
|
杜小田 發表於 18-9-3 21:35

未聽過佢女女唱歌呀真喺咁差?
anju
|
杜小田 發表於 18-9-3 19:53

另外一提, 杜德 ...

上次睇溫拿到佢solo 個陣,我覺得好正,其實佢好多歌都好好聽!
No.Three
|
亞B 唱live 好得㗎!
AACheungCheung
|
tsung 發表於 18-9-3 20:08
b哥哥歌喉磁性,唱歌好聽最鍾意聽"讓一切隨風","閃閃星晨"同埋"今天我非常寂寞":ex ...

嘩!正呀
AACheungCheung
|
杜小田 發表於 18-9-3 21:35

我會
jollyma
|
歌好聽都係得嗰十首八,佢本身冇咩舞台表演吸引力,最怕係同場加演父女s樂聚天倫show,咪搞
杜小田
|
No.Three 發表於 18-9-3 21:45
亞B 唱live 好得㗎!

就係琴晚聽到阿 B 唱, 覺得超得!
杜小田
|
tsung 發表於 18-9-3 21:38
未聽過佢女女唱歌呀真喺咁差?

無興趣聽小朋友唱歌, 又不是親子時間
杜小田
|
jollyma 發表於 18-9-3 21:53
歌好聽都係得嗰十首八,佢本身冇咩舞台表演吸引力,最怕係同場加演父女s樂聚天倫show,咪搞
...

我都掙扎左一陣

阿 B , 你唱歌好好聽呀, 吾好帶個女上台啦,
破壞哂個演唱會氣氛呀!!!!!!
Poyau
|

思澄爸爸
|
jollyma 發表於 18-9-3 21:53
...

Agree!
我只喜歡佢首「信是有緣」,同另一首講分手嘅歌好似叫「情變」,曲同詞都好好。他喉底沙,聲缐語啱feel。
EMILY03
|
思澄爸爸 發表於 18-9-3 23:25
Agree!
我只喜歡佢首「信是有緣」,同另一首講分手嘅歌好似叫「情變」,曲同詞都好好。他喉底沙,聲缐語啱 ...
Agree!真心只覺兩首歌唱得比較好聽,Alan 就大把金曲,邊有得比
大波星人777
|
我有聽現場一take過冇NG!
老一輩嘅歌手真係專業
minniemouse
|
咪係,又大又細咁,大佬呀!我嚟係想聽你唱歌囉!