自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

正路係禮多人不怪,好少唔送禮物比送禮物得體(尤其喜事)。至於送咩就係下一步嘅問題

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你未嫁, 自己做份禮
bf佢自己like啦, 正路就送禮/比錢既, 你提下佢唔好咁大細超一個送一個唔送囉, 佢飲茶都好睇啲啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

做呀哥結緍與否都會送。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

你未入門你自己要做禮, Cash.
你男朋友就係要買金器, 三幾千蚊唔走得甩.

珍珠宮

回覆樓主:

小金器,有限錢,又得體。
一定要做禮,大家望實架! 日後仲有漫漫長路相處呀!
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

熱血勳章

rmb_lam 發表於 18-9-3 22:54
bf佢細妹今年年尾結婚,但我地就出年結婚,想問問咁我bf,姐係佢呀哥使唔使送嘢比佢細妹,但佢d細妹細老都有 ...

大宅

熱血勳章

rmb_lam 發表於 18-9-3 22:54
bf佢細妹今年年尾結婚,但我地就出年結婚,想問問咁我bf,姐係佢呀哥使唔使送嘢比佢細妹,但佢d細妹細老都有 ...

我姐姐結婚我都送鑽石耳環,已經好多年前了,但我姐姐今時今日仲好開心,我同姐姐感情本身好好的

男爵府

回覆樓主

我當年結婚,姑仔叔仔都未結婚,但都各自買左一隻金鈪送俾我,感情好就送大份啲囉!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Poyau 發表於 18-9-4 01:14
送差不多份量可以

伯爵府

回覆樓主:

做阿哥梗要送,唔明點解唔洗送
樓主仲未過門,你都要做人情,仲要做大份啲,等將來對大家都好

伯爵府

禮多人不怪, 小小心意都好。

寶石宮

2023年兔年勳章

tsung 發表於 18-9-4 13:38

男爵府

回覆樓主

嗰時我結婚
老公2 個家姐都未嫁
都係送金比我地
唔一定金鈪
可以係金手鍊,金介指咁
D 款都好靚又無咁貴

男爵府

問得呢個問題, 證明你入世未深呀阿女

記住呀, 人地阿媽有幾客氣,都好
呢D禮, 千祈唔可以唔做
唔係佢想唔想收既問題, 係你要表達你有家教呀知嘛
仲要你都即將要嫁入呢一個家庭
更加要做足禮數, 唔係分分鐘俾人講一世
唔知送咩, 最簡單, 現兜兜俾CASH實冇死~

你最好提下你男友, 自己個妹嫁, 通常都會俾金器
唔想麻煩既, 大利是都走唔甩
你提左, 佢唔prepare係佢既事
你一日未嫁入去, 記住你都預備自己個份禮
唔好男友唔做, 你又唔做, 好肉酸架知嘛

珍珠宮

rmb_lam 發表於 18-9-3 23:06
但佢另一個細妹之前結婚,我地送左條好細嘅連比佢咁想問下個份糧係唔係同之前一樣好d,但如果呢個呢個細妹 ...

份糧

分量吔?

首頁

尾頁

跳至