幼稚園開學典禮vs 鋼管舞

Alex123
|
真係想唔都兩者有什麼關係?

是否我哋香港人太保守及落後?

還是這個是假新聞?還是是在拍戲整蠱人,看看家長有什麼反應?

https://szbbs.sznews.com/thread-3781637-1-1.html

內地不少學校於周一(3日)開學,深圳寶安區一間幼稚園舉辦開學典禮,卻引起爭議。有家長爆料指,數名女幼師在台上表演鋼管舞,引起家長們反感。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
szeszes
|

岩比學生既爸爸睇多
Alex123
|
szeszes 發表於 18-9-4 00:13
岩比學生既爸爸睇多

可能可以加強親子關係及時間,這樣爸爸再忙也願意抽時間陪幼兒開學。

學校真係用心良苦!
mocha20150323
|
可能係校長個小三
kit2004
|
真係白痴加無腦,除左呢句唔知講咩好
Poyau
|

canteen31
|
BBC 都有報導,醜事傳千里
dndoomostt
|
kit2004 發表於 18-9-4 00:53

女教師, 教咩架? 普通教書師生識跳呢d ?

catfitfit
|
鋼管舞唔易練成,嘜依家做幼師要跳埋架?唔知仲以為做緊萬千星輝賀台慶
brindlewin
|
Alex123 發表於 18-9-3 23:57
真係想唔都兩者有什麼關係?

是否我哋香港人太保守及落後?

成間國際學校,得一個國際家庭,也是這個家庭男主去退學退費不果而投訴去敎育部門,校長才道歉兼被炒,應該是真事。
brindlewin
|
catfitfit 發表於 18-9-4 01:18
鋼管舞唔易練成,嘜依家做幼師要跳埋架?唔知仲以為做緊萬千星輝賀台慶
...

不是敎師,是請專業鋼管舞蹈員來跳,為的是“拉闊學生們的眼界不止於主流舞蹈”.....
Amy1974
|
回覆 Alex123 的帖子

其實鋼管舞都唔係乜特別,睇落似體操啫。奧運會嘅女子體操都係咁上下,只係只杆打棟咁放。

https://www.youtube.com/watch?v=LayO1wW-b2o&list=RDLayO1wW-b2o&t=5

ryan_mami
|

呀紫CANDY
|

monkeydiary
|
brindlewin 發表於 18-9-4 01:27

不是敎師,是請專業鋼管舞蹈員來跳,為的是“拉闊學生們 ...

難怪學生要退學,從老師校長的選擇,已可知他們是多麽學識淵博
monkeydiary
|
Amy1974 發表於 18-9-4 01:47
回覆 Alex123 的帖子

但非主流舞蹈有好多選擇啫,無必要要選一隻會令人聯想起夜店女郎的舞蹈
sunnymama2
|
Alex123 發表於 18-9-4 00:19
可能可以加強親子關係及時間,這樣爸爸再忙也願意抽時間陪幼兒開學。

學校真係用心良苦! ...

一定係咁的原因啦!
winifredwin
|
b6真係咩都做得出
milktealai
|

happybebebe
|
琴日有睇網上的片,似夜店feel