中秋節~一個令我情緒低落的節日

minniemouse
|
中秋節~一個令我情緒低落的節日,在這3年間,就在這段時間附近,我的雙親走了。到今天想起,我都會不禁落淚!
little06
|
Jm 保重,要堅強呀!你過得好佢地先走得安心
musiccisum
|
minniemouse 發表於 18-9-4 09:11
中秋節~一個令我情緒低落的節日,在這3年間,就在這段時間附近,我的雙親走了。到今天想起,我都會不禁落淚 ...

我要做媽媽
|
JM,你既生活依然繼續緊,祝福你
cattz288
|
中秋節~一個令我情緒低落的節日,在這3年間,就在這段時間附近,我的雙親走了。到今天想起,我都會不禁落淚 ...

qcbb
|
祝福JM, 相信您雙親會希望見到你開心地生活落去、加油呀
timtim2013
|
加油呀~
little_monkey
|

mickey0721
|
ada0707
|
要堅強只過每天
小慧星
|

小肥楊
|
令自己健康, 平安, 愉快生活落去, 咁樣都係報答父母啲方法(因為佢地啲生命係你啲身上廷續);
yvonne818
|

|

喊完就要向前望,否則日後更難過
唔好煩我
|
傷心一定有,掛念都會,不影響到生活就得。世伯伯有都唔會想你太傷心
Jasmine-4711
|

生死有時,父母都想子孫好好活下去,代代承傳....

也許他們在某時空,久不久望下你,你不要令他們擔心。

中秋對住月光,你可敬他們一杯,在不同國度中,千里共嬋娟。

利申: 我父母已仙遊
ngwong2
|
要學識放下,好好生活。幾日假不如離港行开吓或約朋友bbq.
貓薄荷123
|
每逢佳節倍思親,莫講中秋,大時大節我老公屋企都熱熱鬧鬧的,老爺奶奶都健在身體也不錯,反觀最錫自己嘅老豆外公呢幾年都相繼走了,阿媽覺得我會同佢爭產,之前鬧翻過,宜家心裏都有條刺,聯絡也不多,每每想到這些,都覺得好大落差,夜晚只能獨自流淚
minniemouse
|
貓薄荷123 發表於 18-9-4 12:53
每逢佳節倍思親,莫講中秋,大時大節我老公屋企都熱熱鬧鬧的,老爺奶奶都健在身體也不錯,反觀最錫自己嘅老 ...

趁健在,好好坐低心平氣和傾下,免得以後心中有憾。
kitbebe
|