一向bb size都偏大,突然到23週後,BB頭圍比標準偏細

apple0426
|
有冇媽媽係依個情況,如題 ?
freshrose
|
好多BB 到左6個月先個SIZE 先開始見真章, 有D 會愈來愈大, 有D 就愈來愈偏細, 呢個好睇個胎盤吸唔吸收同埋有無老化
apple0426
|
freshrose 發表於 18-9-4 10:10
好多BB 到左6個月先個SIZE 先開始見真章, 有D 會愈來愈大, 有D 就愈來愈偏細, 呢個好睇個胎盤吸唔吸收同埋 ...

原來係咁,可能我個B唔吸收
freshrose
|
回覆 apple0426 的帖子

你可以食返多D 蛋白質睇下佢會唔會大返, 飲多D 奶同食蛋都有幫助
apple0426
|
freshrose 發表於 18-9-4 10:21
回覆 apple0426 的帖子

你可以食返多D 蛋白質睇下佢會唔會大返, 飲多D 奶同食蛋都有幫助 ...

其實我日日都有食,但唔知點解好似阿B唔多吸收咁,但照過晒所有胎盤臍帶血供應又ok wor,但我同老公都係大隻,所以要再繼續努力 食
luv_miyuko
|
我想佢頭偏細,之前頭圍大兩週,而家大一週,我反而鬆一口氣,驚難生。
hamsterma
|
apple0426 發表於 18-9-4 09:55

我B之前偏大,當時好驚好難生
momolonglongb
|

因為我bb個頭仔都大,醫生話頭大係遺傳,唔關吸唔吸收事,話頭仔大定佐就唔會因為食多嘢而繼續大
haha748494
|
只要偏差唔多,就暫時觀察下,飲湯水,訓多D,睇下可唔可以長胎。
bchuma
|
apple0426 發表於 18-9-4 09:55

每個bc都有可能出現大同細,俾出嘅隻係一個標準,唔係大點細點就有問題
JD930
|
bchuma 發表於 18-9-6 20:22
每個bc都有可能出現大同細,俾出嘅隻係一個標準,唔係大點細點就有問題
...

聽妳咁講就放心啲
我要做媽媽
|
醫生有冇話係正常範圍吖?應該同BB既吸收有關係架
bchuma
|
JD930 發表於 18-9-6 20:42
聽妳咁講就放心啲

係呀,我bb都係後期先跟得翻上嘅,放心。
JD930
|
bchuma 發表於 18-9-7 20:16
係呀,我bb都係後期先跟得翻上嘅,放心。