有無坐係影印房出面既媽媽

Ssstar
|
近期調左位, 坐左係影印房門口大約2米既位~每次大量影印就好大陣碳粉味~
影印房無通風係統, 最多只係開窗~

請問有無同樣既媽媽可以俾下意見?
會唔會影響到BB既發展? 而家先17週......
好擔心~ 萬分感激~
love_bbbabe
|
唔單止有味,仲有輻射!建議同老細傾吓睇睇可唔可以坐其他位置
Ssstar
|
回覆 love_bbbabe 的帖子

已經因為另一個位裝修完, 甲醛超標, 所以調左來呢個位~但...呢個位又唔見得好~
唔知點好~......
love_bbbabe
|
Ssstar 發表於 18-9-4 12:17

已經因為另一個位裝修完, 甲醛超標, 所以調左來呢個位~但...呢個位又唔見得好~

可唔可以申請一段時間Work At Home?或者睇吓同其他同事調吓位
Ssstar
|

我份做唔到HOME OFFICE, 其他地方已經無位~其實爭取呢次調位已經令老細黑左我好多次面......
再調, 可能性好低, 所以想問下各位媽媽,
有無同樣係坐影印機附近, 但BB都係健健康康既~

有時真係覺得好無奈, 好沮喪,
我只係想有俾個健康既工作環境,
等BB可以健康咁發展,
但....好似都好難咁.........

love_bbbabe
|
Ssstar 發表於 18-9-4 14:00

我份做唔到HOME OFFICE, 其他地方已經無位~其實爭取呢次調位已經令老細黑左我好 ...

我有段時間都係坐影印機附近,不過得一部影印機而且距離4-5米左右。
Ssstar
|

我呢度都係得一部影印機, 同一部過膠機~ 但通風好差~

咁請問你坐左幾耐? BB出左世未啊?
love_bbbabe
|
Ssstar 發表於 18-9-4 14:30

我呢度都係得一部影印機, 同一部過膠機~ 但通風好差~

坐佐兩個月左右啦,宜家Home Office。黎緊下個月開始放產假啦
RubyYu07
|
可否申請調下位?另外想問部影印機使用頻率高不高?
Ssstar
|

你有得HOME OFFICE 咁好! 你就好啦! 有個好老細!希望你生產順利! 母B平安, 健康啊~
Ssstar
|
回覆 RubyYu07 的帖子

已經調左一次啦(之前個位高甲醛)~影印機無停過咁用啊~都幾密下..........
hamsterma
|
Ssstar 發表於 18-9-4 10:14
近期調左位, 坐左係影印房門口大約2米既位~每次大量影印就好大陣碳粉味~
...

可唔可以申請點崗位
Ssstar
|
回覆 hamsterma 的帖子

已經調左一次(之前個位高甲醛)~老細仲黑晒面~

tony400
|

自己出去買部空氣清新機, 小米 2S 唔錯~!

得2 個位既話, 比我會揀番去甲醛位, 因為你可以自己買支野噴去淡化甲醛, 另外自己帶把風扇仔, 日日開可以吹散味

希望幫倒你~

Ssstar
|
tony400 發表於 18-9-4 16:42
自己出去買部空氣清新機, 小米 2S 唔錯~!

得2 個位既話, 比我會揀番去甲醛位, 因為你可以自己買支野噴去淡 ...

已經買左空氣清新機了,但一影印就臭。。。。

去甲醛噴霧有用?邊隻?
babymm33
|
Ssstar 發表於 18-9-4 10:14
...

我系printer 公司做勁多機。。。。不過我辭職了。應該唔會咁大影響,但我房卅几人有4部機好誇張。
Ssstar
|
回覆 babymm33 的帖子

咁你係咪清楚啲碳粉會唔會有影響啊? 我見上網又話又臭氧, 又話碳粉有PM2.5, 講到鬼咁恐怖~
同埋, 你BB係咪都山左世啦?
麗蓉
|
我房出面有兩部printer
一個人咁高既server櫃
大女細仔出世都平安健康
babymm33
|
Ssstar 發表於 18-9-5 09:52
回覆 babymm33 的帖子

咁你係咪清楚啲碳粉會唔會有影響啊? 我見上網又話又臭氧, 又話碳粉有PM2.5, 講到鬼 ...

我化學左,未生。我唔系toner team唔知總之遠離printer可以既話
christypcc11
|
我做既工作地點 勁大塵
決定左辭職 專心安胎算
大人就話冇所謂 而加有個bb就唔同講法(emoji)
bb緊要d