自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

靚豬豬 發表於 18-9-4 11:16
題外話 : 好難想像今時今日仲會有人無電話 點同外界溝通 ?

佢唔係住香港,我意思係話佢落機時冇香港電話卡,唔係冇電話啊……

水晶宮

畀面勳章

BGCOME08 發表於 18-9-4 11:25

佢唔係住香港,我意思係話佢落機時冇香港電話卡,唔係冇電 ...

哦,明白

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

BGCOME08 發表於 18-9-4 10:58
係嘞,我就係想知call的士係咪行得仲遠,如果係我會叫佢去的士站好過。
...

3 號停車場,行多 5-10 分鐘

公爵府

kristentam 發表於 18-9-4 11:30

3 號停車場,行多 5-10 分鐘

我唔知3号停車場位置,係咪行得遠?遠過的士站?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

BGCOME08 發表於 18-9-4 11:31

喺 T2 嗰邊。。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

CALL 車要拎完行李又上又落咁行去P3停車場....我覺得好煩...(因為我岩去完旅行返來就係CALL車...行到我"MAMA"聲....我CALL車都係跟跳錶收費...無折...(不過可能珍寶的士).....但實在行太遠.....

叫你朋友一拖二直接去的士站大把的士..又無電話聯絡....點通知你朋友咩車牌號碼...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

水晶宮

遠過的士站好多, 但指示好清晰, 好容易去.

子爵府

係會遠唔少,仲要條路都幾轉折,又要再搭升降機,到咗好可能仲要等司機,嗰度冇冷氣,冇電話聯絡係完全唔掂!試過有司機唔去三號停車場,約喺其他地方等,都係幾麻煩,......其實喺的士站搭,都係貴三幾拾,好快有車,唔使煩。

我之前call嗰d,都係叫拎咗行李先call車,你個朋友冇電話卡,唯有靠你幫佢聯絡,咁佢就要企喺出閘前個電話度call你,咁你只可以接佢call,又搵唔到佢,萬一臨時換車,你係冇辦法聯絡到佢,咪盞搞,直接喺的士站排隊算啦!

我而家都怕等,都係喺的士站算。

大宅

回覆樓主

去排隊搭的士啦,三號停車場都好多的士pick up客,車多人多行理車又多,都幾混亂,拖住兩個細仲煩。

水晶宮

BGCOME08 發表於 18-9-4 10:19
同埋可能驚排長龍,有帶住2個細,所以想車等人啩。呢度又係一個問題,通常司機都唔想等客,點知佢幾點先出 ...

機場的士站24小時都有的士架,唔會話要人等車,依家仲好有效率,有人企站頭,問定你去邊,用個手提printer print張紙話你知你呢個車程車費大概幾多,我一家兩大兩小去完旅行都直接行去的士站上的士,唔call的

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

Call車等車個位係要過一條小馬路呀,機場的士站唔駛,呢個已經夠大嘅原因令佢卻步啦
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

其實佢係唔係想搵接機服務,而唔係 8 折的呀!

未經許可,請勿轉載

珍珠宮

2024年龍年勳章

BGCOME08 發表於 18-9-4 11:15
所以我先上黎問吓係咪好麻煩,係嘅話我叫佢去的士站截。我估佢以為call車就係可以一行出機場就有架車等佢 ...
上次我回港CALL85的, 司機叫我哋行過隔離富豪酒店門口上車。係即時由司機決定上車地點同講佢車牌號碼。
但你朋友無手機, 有乜變卦好難通知佢喎...
你朋友回港日期同航班已定?

禁止訪問

珍珠宮

BGCOME08 發表於 18-9-4 11:02
就係帶住2個細唔想轉車……

咁⋯都冇辦法⋯
電話冇,可以搵人舉牌,但一定貴過就咁上的士
又要有折幫唔到佢喎⋯⋯

公爵府

rex13 發表於 18-9-4 12:12
咁⋯都冇辦法⋯
電話冇,可以搵人舉牌,但一定貴過就咁上的士
又要有折幫唔到佢喎⋯⋯

所以我都係決定叫佢去的士站好了。

侯爵府

回覆樓主

飛機都會delay
飛機唔delay 行李都可以delay
所以除非坐車既人有電話
唔係根本好難call 的士
冇正確時間邊有有折的士肯等佢
其實佢推行李去的士站好近
而且都好快
只係平個幾十蚊

你直接話佢知call 有折的要拎完行李call
而且司機係要直接覆call 車既人
話佢知自己車牌no.

公爵府

Mary媽咪 發表於 18-9-4 12:29
飛機都會delay
飛機唔delay 行李都可以delay
所以除非坐車既人有電話

佢應該唔知咁鬼煩,又行咁鬼遠。我今晚就同佢講,叫佢去的士站仲方便。

珍珠宮

回覆樓主

N年前試過call8折的,係落機後再打去confirm,同問返車牌,仲要行去T2嗰邊嘅停車場上車,所以冇電話聯絡係好麻煩。其實機場好多的士,吾駛怕無車。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

call的士要行去T2嗰邊的停車場上車,晤識有排揾架,唔好call

首頁

尾頁

跳至