請問有無人試過用兩款驗孕棒,一枝有,一枝無?

Aprken
|
因為今日唔舒服去睇醫生,又咁岩遲左黎m,所以買左一枝驗下啦!係顯示「+」,「-」果款,係見到淡淡既「+」。但因為好淺色,所以買左另一個牌子驗,但係另一牌子又驗唔到。

有無人有經驗分享下
LSPLUI
|
Aprken 發表於 18-9-4 12:10
因為今日唔舒服去睇醫生,又咁岩遲左黎m,所以買左一枝驗下啦!係顯示「+」,「-」果款,係見到淡淡既「+」 ...

有呀,我都係咁呀,我之前幾日買萬x牌係冇既,用藍色果款牌「+」「-」款果d又係有淺色+,我買左藍色果款牌子既電子版,過2日再驗
dolldollk
|
因為今日唔舒服去睇醫生,又咁岩遲左黎m,所以買左一枝驗下啦!係顯示「+」,「-」果款,係見到淡淡既「+」 ...

2次都係晨尿嗎? 可能太初期HCG仲未好高, 同埋唔同牌子都有唔同敏感度, 你過多日先再驗, 電子既都會敏感度高d
我要做媽媽
|
有可能靈敏度唔一樣,你試下隔多幾日再驗過喇,用晨尿
Aprken
|
回覆 LSPLUI 的帖子

我都係用萬x牌驗唔到。一枝有,一枝無,個心好亂。
Aprken
|
回覆 dolldollk 的帖子

唔係晨尿,因為我想睇醫生,突然發現未黎m所以驗一驗。等我用晨尿再試先
hamsterma
|

好似未出現咁嘅情況,你係咪晨尿?
Aprken
|
回覆 hamsterma 的帖子

驗兩次都唔係晨尿呀,等我晨尿再試試
babymm33
|
Aprken 發表於 18-9-4 18:47
回覆 hamsterma 的帖子

驗兩次都唔係晨尿呀,等我晨尿再試試

我晨v無咁深。晚上深色
ipcs
|

+、-那支靈敏d,話經期未到期之前4日內可驗到,另一支咩牌子?可能要經期過期未嚟先驗到。
musiccisum
|

用晨尿試多次,
如果有一支有我估係有,只係另一支無咁敏感
Aprken
|
回覆 ipcs 的帖子

另一枝係萬0牌
ipcs
|
Aprken 發表於 18-9-5 12:19
回覆 ipcs 的帖子

另一枝係萬0牌

唔怪之得,聽講這牌子要好耐先有線出。
Syanlee
|

我第一胎,未知懷孕既時候買左支萬秀雷頓牌子驗到無,但第二日去睇急症驗就驗到有,我問醫生琴日驗完都無,佢話唔出奇,可能因為尿既濃度唔夠
RubyYu07
|
敏感度唔一樣。你係用晨尿驗嗎?
Aprken
|
回覆 RubyYu07 的帖子

唔係晨尿呀...
Aprken
|
我晨尿試左啦,但係....算唔算兩條線?好淺色咁喎

yimanyip
|
Aprken 發表於 18-9-6 00:40

你隔左幾多日再驗?
RubyYu07
|
Aprken 發表於 18-9-6 00:40

要用晨尿驗先准。不過係好淺色咁,你m過左幾耐啦?
Jeffreystep1213
|
Aprken 發表於 18-9-4 15:18
回覆 LSPLUI 的帖子

我都係用萬x牌驗唔到。一枝有,一枝無,個心好亂。

我之前都系,前後驗左三個唔同牌子既,唯獨萬x牌驗話“冇”,另外曼xx敦嗰款過左期都準