請問如何可以在家上網.....

JT123
|
想請教下各位:
家人的住所平日只有長者(不會上網), 但一年當中有兩個月有數位親戚會由外國回來入住,因居苑只可用PxxW,要交$2XX的上網月費,我打算不再續約,但除了他們自己買sim card 外,有沒有其他方法在家可以讓兩,三個人同時上網,face time等?

謝謝指教!
machalie
|
回覆 JT123 的帖子

有D公司好似有做幾個月PLAN,不過會貴好多.
JT123
|
machalie 發表於 18-9-4 22:42
回覆 JT123 的帖子

有D公司好似有做幾個月PLAN,不過會貴好多.

有朋友話可以用插sim咭的router 或wifi 蛋。
或者我試下問電訊公司,謝謝回覆!
blackberry
|
JT123 發表於 18-9-5 12:40
有朋友話可以用插sim咭的router 或wifi 蛋。
或者我試下問電訊公司,謝謝回覆!
...
我外家係咁, sim 駁router, 用中移動咭, 唔夠再另俾錢買數據, 平常都係長者用, 係我地返去先會爆data
JT123
|
blackberry 發表於 18-9-7 16:39
我外家係咁, sim 駁router, 用中移動咭, 唔夠再另俾錢買數據, 平常都係長者用, 係我地返去先會爆data:happy ...

想問下穩定嗎?會唔會’窒下窒下’?
謝謝!
blackberry
|
JT123 發表於 18-9-7 22:26
想問下穩定嗎?會唔會’窒下窒下’?
謝謝!

睇你用嚟做乜啦,上吓網站睇吓bk都ok,睇片就麻麻
JT123
|
blackberry 發表於 18-9-7 23:09
睇你用嚟做乜啦,上吓網站睇吓bk都ok,睇片就麻麻

知道,唔該晒!