大肚但係瘦左?

mcdull_0000
|
而家8wk 但成日冇胃口食嘢,食少少就飽,尋晚上磅先知瘦左差不多10磅。係咪好唔正常?駛唔駛增肥?
kiki4321
|
mcdull_0000 發表於 18-9-4 15:21
而家8wk 但成日冇胃口食嘢,食少少就飽,尋晚上磅先知瘦左差不多10磅。係咪好唔正常?駛唔駛增肥?
...

我都係甘,因為唔想食野
黑白小狗狗
|
我都瘦左,點增肥?食都食唔落,見到野食就想嘔⋯⋯⋯聽其他媽媽講過左3個月就會好啲,我靜待這天來臨
kmbb519
|
我一路keep住有增磅,正常速度⋯⋯ 之後中左妊娠糖尿要戒口,跟住一路跌磅 但b size正常,咁我瘦左都係好事
mrs.huihui
|
我頭3個月都係呀,瘦咗十幾磅,直情零食慾,又反胃同勁多胃氣,聞到煮嘢食味又想嘔,身邊d人話我似大病多過大肚,到咗15,16週先好d,但食慾都不大
love_bbbabe
|
...

懷孕初期無胃口搞到輕磅係好正常嘅一件事。我之前都輕佐6磅,中後期會重番。
dw241404
|
我第一胎都係食乜嘔乜,頭十六週瘦左廿磅。雖然食唔到野,materna鈣片果啲都食唔到,但完全冇影響,我小朋友出到黎一樣係大碼b。
catyocatyo
|
我5週開始嘔,瘦左9kg,得反排骨
catyocatyo
|
dw241404 發表於 18-9-4 19:53
我第一胎都係食乜嘔乜,頭十六週瘦左廿磅。雖然食唔到野,materna鈣片果啲都食唔到,但完全冇影響,我小朋 ...

我都係食乜嘔乜,依家仲嘔緊
stephiu
|
...

我之前都係 但過左3.4個月就會開始重返架!
musiccisum
|
...

我暫時瘦左15磅
mcdull_0000
|
dw241404 發表於 18-9-4 19:53
我第一胎都係食乜嘔乜,頭十六週瘦左廿磅。雖然食唔到野,materna鈣片果啲都食唔到,但完全冇影響,我小朋 ...

乜bb 的size 唔係同媽媽食量有關咩?我係驚我食得少,影響bb 生長速度
mcdull_0000
|
mrs.huihui 發表於 18-9-4 16:44
我頭3個月都係呀,瘦咗十幾磅,直情零食慾,又反胃同勁多胃氣,聞到煮嘢食味又想嘔,身邊d人話我似大病多過 ...

其實我日日都係病樣,同事都成日問我好番未,我冇嘔,只係個樣勁頹又頭暈,冇力呀
mcdull_0000
|
黑白小狗狗 發表於 18-9-4 16:31
我都瘦左,點增肥?食都食唔落,見到野食就想嘔⋯⋯⋯聽其他媽媽講過左3個月就會好啲,我靜待這天來臨
...

如果食糖水又會否好啲?甜甜地,易入口
mcdull_0000
|
catyocatyo 發表於 18-9-4 19:58
我5週開始嘔,瘦左9kg,得反排骨

咁咪差不多20磅?嘩!
黑白小狗狗
|
mcdull_0000 發表於 18-9-4 23:01
如果食糖水又會否好啲?甜甜地,易入口

我以前好鐘意食甜品,而家對甜品無食慾,不過食過桑寄生蛋茶,清清地嗰啲ok
babynetnet
|
嗰時我有左頭幾個月都瘦左,之後………………到左不多生肥左17kg
贏在起跑線
|
我岩岩有果時100磅,頭三個月瘦左4磅,依家19週都未追返岩岩有果時磅數,不過暫時bb size ok唔緊要啦
Magicpian
|
...
我頭3個月都瘦左15lbs 因為完全冇胃口食唔到野, 但唔怕既, 頭3個月BB 有自帶便當營養囊, 我足左4個月已經開始有返胃口, 冇再瘦了...
stellalou
|
...

我瘦到17週才開始回升,bb一直都符合生長線