【貴過買黃金】黃牛又出動 華仔演唱會叫價最高近4萬

mickeyeva
|

黃牛又出動, 可能實名制才能阻止黃牛飛

萬眾期待嘅劉德華演唱會,將於2018年12月15日至2019年1月3日,一共舉行20場跨年紅館騷,被早前排隊斬人案影響(新聞連結: https://bit.ly/2wpg2d8 ),於今早10點開售嘅演唱會門票只可以喺網上或電話訂購。
有喺香港買過演唱會飛嘅朋友都知道,買到飛同中六合彩冇乜分別,事關除咗睇你好唔好彩之外,喺黃牛歪風日益嚴重嘅香港,買到飛嘅分分鐘都可以發達!
演唱會門票今朝先開賣,絕望坐位表不負大家「期待」又再一次出現,但係喺黃牛網站已經見到20場嘅演唱會,每一場都有100張以上嘅門票放售,平均票價已經直上2,000蚊,頭場山頂位叫價低1,660蚊,而位於A區嘅坐位由2,800蚊到38,888蚊都有!而12月30號至1月3號最後五場更已經炒至近4,000蚊,當中尾場最貴嘅A區握手位更叫價28,880蚊!

雖然早有子華神今有華仔,兩位都為咗觀眾買飛買得安心或者唔使食炒價而有所行動,但係睇嚟喺香港打擊黃牛風氣仍然需要唔少嘅努力。

黃牛網站見到20場嘅演唱會,平均票價已經直上2,000蚊(網上圖片)

頭場山頂位叫價低1,660蚊,而位於A區嘅坐位由2,800蚊到38,888蚊都有。

Pollyowen
|
不如用id抽籤抽飛啦,
ic34    發表於 18-9-4 16:14
mingchan122
|

chamomile
|
ic34
|
mickeyeva 發表於 18-9-4 16:07
真係痴x線架 我唔係佢粉絲,不過見c6想睇,所以我今朝10點已用3部電話+電腦+打電話都買唔到囉
girlbear
|
Pollyowen
|
有價冇市掛, 第一日任佢地點開價啦! 最後一張都賣唔返出去
Glau
|
今次公開發售應該係即刻知道買左邊段邊行, 如果靚位梗係有得炒, 反而之前優先係吾知道派咩位.
wuwucancan
|
希望就算幾想睇或fans都不要買(黃牛)等佢地奶下野以後5敢再炒
vet
|
幾貴都有大6人買
docomo
|
雖然阻唔到炒飛,但起碼冇左排隊黨,唔會出現暴力事件。
Poyau
|

Poyau
|
docomo 發表於 18-9-5 01:55
雖然阻唔到炒飛,但起碼冇左排隊黨,唔會出現暴力事件。

内部飛仍然賺到開巷
esmehouse
|
docomo
|
Poyau 發表於 18-9-5 14:20
内部飛仍然賺到開巷

好彩我一向冇乜興趣
20150618bb
|
可能係自己推廣廣告公司出手法,就係甘高買左100張又如何呢?
chloe2018
|
離曬譜!
simple430
|
如果有價又有市 , 下次內部認購起碼九成 , 黃牛是誰?
Poyau
|
simple430 發表於 18-9-5 14:36
如果有價又有市 , 下次內部認購起碼九成 , 黃牛是誰?

內部人仕
Poyau
|
docomo 發表於 18-9-5 14:21
好彩我一向冇乜興趣

一飛難求