銀行分戶口類別排隊

conbella
|
好似滙x銀行,一入去已有三條隊,好似係分個人戶口、卓越理財、運籌理財,卓越及運籌都有最低存款額,咁排邊條隊咪會俾人知你户口有幾多錢?
loved
|
你吾想俾人知你有錢咪排普通戶口
JD930    發表於 18-9-5 13:55
wcpcelia    發表於 18-9-5 10:45
小可愛11
|
loved 發表於 18-9-4 16:19

抺茶雪糕
|
我卓越理財但通常長去普通戶口條隊,因為快啲,卓越理財啲人一坐低好多野搞,職員又會同佢地吹水又叫買基金保險
yamaneko
|
你可以網上理財,否則人地都會知道你去什麼銀行喎。
MKma
|
抺茶雪糕 發表於 18-9-4 16:23
我卓越理財但通常長去普通戶口條隊,因為快啲,卓越理財啲人一坐低好多野搞,職員又會同佢地吹水又叫買基金 ...

卓越理財條隊,好多時真係耐過普通戶口㗎。所以好多時排隊前個心都十五十六。
究竟我是誰
|
conbella 發表於 18-9-4 16:16
好似滙x銀行,一入去已有三條隊,好似係分個人戶口、卓越理財、運籌理財,卓越及運籌都有最低存款額,咁排 ...

排隊嘅人應該無興趣知
JD930    發表於 18-9-5 13:55
kitbebe
|
知道又點??
tlwuwu
|
無理咁多呀,一係就上網搞啦
吉蒂0603
|
滙豐有個counter俾長者排,得一個窗口做,老人家又反應慢,所以每個客都攪得耐。我爸爸80幾歲,見條隊排得長,他會排普遍戶口嘅隊 ,又真係快d排到佢。
eddieman
|
我係三十年前已經取消左呢間銀行既戶口,好討厭好多人排隊,服務又唔係好。
大力大力
|

bosch
|
好似滙x銀行,一入去已有三條隊,好似係分個人戶口、卓越理財、運籌理財,卓越及運籌都有最低存款額,咁排 ...

當然會知啦.

肥肥寶
|
知道又點?驚人打劫?
JD930
|

直接去Premier center就唔怕比人知
tsung
|
究竟我是誰 發表於 18-9-4 16:50
排隊嘅人應該無興趣知

youhello507
|
有錢會分d 俾我嗎
kavenzou
|

霜霜
|
究竟我是誰 發表於 18-9-4 16:50
排隊嘅人應該無興趣知

hhmum
|
恒生又係有幾條隊,我女係優進戶口大學生免費upgrade比佢既吾需要有指定存款額,有次我女去入錢同問野個職員串佢,叫我女下次排番隔離條普通隊,我即刻爆佢話佢狗眼看人低我叫佢即刻check下佢個戶口係咪優進,佢答係咁我問點解吾排得呢度 佢先話吾好意思我叫佢即刻同我女道歉,個經理都出埋來道歉,真的不知所謂