一句激嬲孕婦的說話

nillaice
|

唔知係咪有左個人敏感左,發覺呀媽同奶奶d說話有時都幾直線抽擊,諗返又覺得幾好笑,
你地有無聽過呢d難聽金句呀?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
EstrellaDamm
|
nillaice 發表於 18-9-4 17:45
唔知係咪有左個人敏感左,發覺呀媽同奶奶d說話有時都幾直線抽激,諗返又覺得幾好笑,
你地有無聽過呢d難金 ...

好好彩,兩胎都冇聽過。
Ng_Taitai
|
嘥晒啲湯我自己會同自己講
kmbb519
|
dumb哂d衫啦,生完都著唔到架啦⋯⋯ 我老公成日講!!
kmbb519
|
我最憎聽到果句說話係..... 呢d野駛乜買呀!我地以前都唔駛用呢d野!咪又係湊到個仔肥肥白白!而家d人咁巴閉!又要咁又要咁!

我而家一聽到呢句會爆seed
nillaice
|
kmbb519 發表於 18-9-4 18:57
我最憎聽到果句說話係..... 呢d野駛乜買呀!我地以前都唔駛用呢d野!咪又係湊到個仔肥肥白白!而家d人咁巴 ...

有!有!有!佢講緊幾廿年前條揹帶同而家戈d比
nillaice
|
kmbb519 發表於 18-9-4 18:54
dumb哂d衫啦,生完都著唔到架啦⋯⋯ 我老公成日講!!

係咪激死!
kmbb519
|
nillaice 發表於 18-9-4 19:16
有!有!有!佢講緊幾廿年前條揹帶同而家戈d比
...

搵塊布紮住都得啦,駛鬼千幾蚊買條孭帶咩!!

nillaice
|
kmbb519 發表於 18-9-4 19:19
搵塊布紮住都得啦,駛鬼千幾蚊買條孭帶咩!!

...

99仲未接受到而家d工具有一半設計要俾埋男人用

paradarz
|
你而家無戒口第時個b皮膚唔好你就後悔
efren
|
至憎聽到啲偽八婆朋友講「乜你身體甘差架成日嘔又易累又乜乜乜,我陀b 時無嘔無成完全無介口生豪都照食」
(當然是9up 啦,依個八婆偽朋友信中醫信到癲,個女出世就開始帶埋個女飲中藥,佢可能生完失憶症自己小產過,陀b時日日得係屋企街都唔夠膽出。而家生完就講風涼話,話自己陀b時咩都食真係點都唔會信,又講到自己點健康但成日飲中藥
Connie_cat
|
我奶奶由我照到係仔就話想要孫女,話女得意,間中有意冇意咁講電話或者喺我面前講過5、6次話鍾意女,女仔得意d,好玩d之類嘅說話,我都有d嬲嬲地,但我每次都只係笑笑口咁,但我心裡面都討厭佢喺我面前咁講
nillaice
|
efren 發表於 18-9-5 00:19
至憎聽到啲偽八婆朋友講「乜你身體甘差架成日嘔又易累又乜乜乜,我陀b 時無嘔無成完全無介口生豪都照食」
...

咁又幾過份wor , 點條黑路人行。
nillaice
|
Connie_cat 發表於 18-9-5 00:52
我奶奶由我照到係仔就話想要孫女,話女得意,間中有意冇意咁講電話或者喺我面前講過5、6次話鍾意女,女仔得 ...

係咪d古時思想要懶謙虛
Yaty
|
nillaice 發表於 18-9-4 17:45
唔知係咪有左個人敏感左,發覺呀媽同奶奶d說話有時都幾直線抽擊,諗返又覺得幾好笑,
你地有無聽過呢d難聽 ...

勁無口德99係我陀大仔時同我講:你咪以為你生得出,到時檢查有問題一樣要落,我一聽完喊到收唔到聲!所以二胎到而家我都選擇唔話佢知!
|
kmbb519 發表於 18-9-4 18:57
我最憎聽到果句說話係..... 呢d野駛乜買呀!我地以前都唔駛用呢d野!咪又係湊到個仔肥肥白白!而家d人咁巴 ...

我都係!!!
仲要同我老公講!!!!
條C6一開始仲話唔洗買奶樽消毒器,話人地生一鬥嗰啲都無咁講究,洗乜消毒
到最近開始買衫仔,又話唔洗買咁多,其實我只係買咗一件!!!
火都黎,我話唔好買啦咁,用條毛巾包住咪算囉
ms_silly
|
Yaty 發表於 18-9-5 07:10
勁無口德99係我陀大仔時同我講:你咪以為你生得出,到時檢查有問題一樣要落,我一聽完喊到收唔到聲!所以 ...

係咪痴線架 自己個孫黎架喎...咁講野既...
Yaty
|
ms_silly 發表於 18-9-5 07:34
係咪痴線架 自己個孫黎架喎...咁講野既...

我生完仲同我講:我估你一定無奶!個胸咁細!都好彩自己爭氣、全人奶到1歲3個月,而家諗返起都好笑!初時嫁入黎都幾唔慣、係識得喊!差D搞到抑鬱、而家都慣晒!睇開D、畢竟有口嘅人唔一定有腦!lol
我要做媽媽
|
有咗大曬吖,聽到真係激嬲
Connie_cat
|
nillaice 發表於 18-9-5 07:10
係咪d古時思想要懶謙虛

佢家姐有孫女、孫仔,佢之前成日話個女好乖,好得意,又話女仔可以扮靚咁之類嘅說話,就前晚睇電視主持訪問個小朋友係女仔,佢都仲問我"你覺唔覺女好啲呀?過癮啲咩?"