懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主

之前比d三姑六婆激到好嬲,話乜你5個月個肚咁大架,我嗰時點點點(我個肚出名細)
我飲水又話我,其實你飲汽水都得架,
洗唔洗咁緊張呀,我以前點點點

又將所有野夾比我食,蝦蟹類乜都質比我食,
我老公又乜都唔識,乜都幫唔到我,諗起都覺得委屈,從此我直頭專心養胎,唔見班八婆親戚,而家阿B不之長得幾好

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

efren 發表於 18-9-5 00:19
至憎聽到啲偽八婆朋友講「乜你身體甘差架成日嘔又易累又乜乜乜,我陀b 時無嘔無成完全無介口生豪都照食」
...

乜咁賤格架??? 自己係咁就好心唔好話人啦, 心地咁鬼差架d 人!!

我都好憎聽到 d 人講呢d 說話, 我身邊果 d 未生過的講風涼話, 魚生壽司, 生雞蛋, 生蠔, 食少少怕咩呀, 駛乜咁緊張呀。。。。。。。。 雖然我唔會理佢,但 無常識無知識唔該收聲啦, 煩!!!

JD930    發表於 18-11-9 12:25
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

51544 發表於 18-9-5 07:15
我都係!!!
仲要同我老公講!!!!
條C6一開始仲話唔洗買奶樽消毒器,話人地生一鬥嗰啲都無咁講究,洗 ...

係喎! 最憎人搵以前 d 人 黎比, 以前乜以前物, 痴痴地, 好煩!以前無冷架你今晚唔好開!以前無車搭架你聽朝行路返工啦 46!

大宅

回覆樓主

1. 姑奶聽到我話請左陪月,即時反應「下,洗唔洗呀」
2. 無啦啦收到男家親戚電話恭喜我(未夠三個月),叫左99唔好咁快同人講但已四圍同人講
3. 去99屋企食飯(佢煮粉面),得一個送,係苦瓜炆豬肉蘿白

禁止訪問

大宅

nillaice 發表於 18-9-5 11:06
苦瓜(emoji)三月須知必備禁食食材

佢話個仔細個好鍾意食呢味wor,應該諗住整俾個仔食啦,叫我食豬肉囉

珍珠宮

moomooo 發表於 18-9-5 10:56
1. 姑奶聽到我話請左陪月,即時反應「下,洗唔洗呀」
2. 無啦啦收到男家親戚電話恭喜我(未夠三個月),叫 ...

我 99 都係, 未夠 3 個月已經唱到全世界都知

JD930    發表於 18-11-9 12:25

洋房

nillaice 發表於 18-9-4 17:45
唔知係咪有左個人敏感左,發覺呀媽同奶奶d說話有時都幾直線抽擊,諗返又覺得幾好笑,
你地有無聽過呢d難聽 ...

都係你唔食多D嘢,所以BB先唔大。其實我都有食,問題在於都係肥我度!這兩次產檢醫生都叫我去醫院聽胎聲,我自己都壓力大咗,好驚BB有事。

別墅

kmbb519 發表於 18-9-5 10:54
係喎! 最憎人搵以前 d 人 黎比, 以前乜以前物, 痴痴地, 好煩!以前無冷架你今晚唔好開!以前無車搭架你聽 ...

所以我決定自己去買算!
到時掉低啲B等佢用佢認為岩嘅方法去湊一日睇下點!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

nillaice 發表於 18-9-5 07:09
咁又幾過份wor , 點條黑路人行。

依啲人直頭黑心婦人,自己仲要有個女都甘,好賤

大宅

kmbb519 發表於 18-9-5 10:50
乜咁賤格架??? 自己係咁就好心唔好話人啦, 心地咁鬼差架d 人!!

我都好憎聽到 d 人講呢d 說話, ...

係呀,自己出左名緊張大師,曾經聽佢講30號飛,但月頭就執定行李 啲甘緊張既人會食生豪? 食屎啦

洋房

nillaice 發表於 18-9-5 13:10
我係第9weeks 先聽到心跳,8weeks 戈時醫生話大多唔得,跟住我用一周每日飲奶粉,到week9時真係聽到心跳。 ...

我10號開刀,醫生話這兩個禮拜BB大得好慢,所以叫我去醫院聽胎聲。

別墅

nillaice 發表於 18-9-5 13:13
而家大肚都要鬥邊個瘦d咩,我聽到呢d說話都好激心!應酬三姑六婆真係好影響情緒,個個專家上身對 ...

放心,生左出來會繼續教你揍B/教B

大宅

哇, 什麼人啊,咁講咖野。得罪佢啊!

別墅

nillaice 發表於 18-9-4 17:45
唔知係咪有左個人敏感左,發覺呀媽同奶奶d說話有時都幾直線抽擊,諗返又覺得幾好笑,
你地有無聽過呢d難聽 ...

99問:你肚皮個啲咩黎嫁?再扯起自己件衫,我生2個一條紋都無喎

別墅

kmbb519 發表於 18-9-4 18:57
我最憎聽到果句說話係..... 呢d野駛乜買呀!我地以前都唔駛用呢d野!咪又係湊到個仔肥肥白白!而家d人咁巴 ...

我都唔鐘意聽呢句「我地以前⋯」,「我地嗰陣⋯」

唔係乜都可以同以前比囉,尤其牽涉衛生問題,以前有冇咁多病菌丫?

JD930    發表於 18-11-9 12:26

別墅

Connie_cat 發表於 18-9-5 10:36
佢家姐有孫女、孫仔,佢之前成日話個女好乖,好得意,又話女仔可以扮靚咁之類嘅說話,就前晚睇電視主持訪 ...

你答佢,生仔定生女,要睇你個仔射中X定Y入我度,所以決定權喺你個仔d精度

首頁

尾頁

跳至