朋友無家可歸,收唔收留

二小姐
|
朋友同我講佢無家可歸,話想去我度住幾晚,於是我執好一間房換好床單抹過間房俾佢住,係我屋企食完飯,我拎d衫俾佢換沖涼瞓覺,跟住佢話佢走啦,今晚有地方去。

佢走後我有唔開心,佢同我講無家可歸我收留佢幾晚,但佢一早約左人唔係我度瞓,唔出聲(咁我唔洗係咁做清潔換床單拎晒洗瀨用品俾佢呀嘛)

佢好鍾意去我度話我屋企好舒服,有次佢同我講,叫我3000蚊租間房俾佢,佢同佢男友來住我老公梗唔制,我用間房係我安排俾我父母,你間中來瞓一兩日都還可以,租俾你同你男友梗唔得

之後佢再暗示想來我度借宿我都詐唔知。
KoneyB
|
有前科 唔再做蠢豬了
詠豬媽
|
唔使唔開心喎!你應該慶幸佢有地方落腳,如果唔係住落咗佢真係叫埋佢男友嚟過夜,到時候你都唔知點算,小心易請難送呀!
twotigers
|
二小姐 發表於 18-9-4 23:45
朋友同我講佢無家可歸,話想去我度住幾晚,於是我執好一間房換好床單抹過間房俾佢住,係我屋企食完飯,我拎 ...

得罪講句,雖然佢有男友,但唔好俾佢住喺你屋企,小心佢對你老公有企圖,唔少第3者都係咁。一句講晒,唔好俾機會人哋。
二小姐
|
twotigers 發表於 18-9-4 23:54
得罪講句,雖然佢有男友,但唔好俾佢住喺你屋企,小心佢對你老公有企圖,唔少第3者都係咁。一句講晒,唔好 ...

我有個fd知佢來住,都有咁樣同我講
話我做好心到時朋友老公都無
雙失
littlesister
|
有男友咪去男友度瞓囉
twotigers
|
二小姐 發表於 18-9-4 23:58
雙失

雖然係朋友但有時知人口面不知心,小心啲好,睇佢咁樣,話去你屋企,執好晒嘢俾佢一句唔該都無就走,可知佢個人唔係幾靠得住,呢啲人,泛泛之交好啦
wcpcelia    發表於 18-9-5 11:59
Mnbvcxdsa    發表於 18-9-5 05:36
twotigers
|
littlesister 發表於 18-9-4 23:59
有男友咪去男友度瞓囉

我懷疑佢成日想乘機去二小姐屋企,都唔知佢有乜企圖,酒店總統套房夠舒服啦,又唔見佢去。
tansyneko
|
梗係咪搞
twotigers
|
tansyneko 發表於 18-9-5 00:09
梗係咪搞

無錯
二小姐
|
twotigers 發表於 18-9-5 00:03

我懷疑佢成日想乘機去二小姐屋企,都唔知佢有乜企圖,酒店 ...

哎呀~我同佢都窮鬼呀嘛

提外話,入過一次半x總統套房演奏樂器,一首曲4個人賺左2萬蚊,入邊兩個housekeeper 一個叫Paul 一個叫Joe, 入邊真係好大好大好大,我呢d窮鬼真係大開眼界
cinda72.
|
二小姐 發表於 18-9-4 23:45
朋友同我講佢無家可歸,話想去我度住幾晚,於是我執好一間房換好床單抹過間房俾佢住,係我屋企食完飯,我拎 ...

呢d人,疏遠啦,無事不登三寶殿,而且夠晒唔客氣,係佢心目中,你只有利用價值乍
Mnbvcxdsa    發表於 18-9-5 05:38
二小姐
|
littlesister 發表於 18-9-4 23:59
有男友咪去男友度瞓囉

佢男友我都識,佢都無地方住佢都有份開聲叫我平租俾佢
佢話佢做晒家務相見好同住難囉,我情願請鐘點姨姨好過
twotigers
|
二小姐 發表於 18-9-5 00:10
哎呀~我同佢都窮鬼呀嘛

提外話,入過一次半x總統套房演奏樂器,一首曲4個人賺左2萬蚊,入邊兩個 ...

唔係窮嘅問題,大把地方舒服,又唔見佢去,佢又唔去男友度先好嘢,我有朋友同屋企人嗌交離家出走,都係出去搵間平平哋嘅酒店住咗一晚。
cinda72.
|
雙失

我都幾肯定,如果你c6有d條件,有利用價值,呢d人唔會理你對佢既情義,只會比藉口自己去爭取佢所謂既愛情
二小姐
|
cinda72. 發表於 18-9-5 00:11
呢d人,疏遠啦,無事不登三寶殿,而且夠晒唔客氣,係佢心目中,你只有利用價值乍
...

我老公而家棟起左張床玉,擺晒重嘢係床
佢都用心良苦,佢知我如果再一次執餐死佢又甩底我一定癲
twotigers
|
二小姐 發表於 18-9-5 00:12
佢男友我都識,佢都無地方住佢都有份開聲叫我平租俾佢
佢話佢做晒家務相見好同住難囉 ...

相見好,同住難,正如上面JM話齋,小心易請難送,到時有咩爭執連朋友都無埋,你老公又會埋怨你收留埋啲咁嘅人,吃力不討好。
dndoomostt
|
雙失

我位同學, 係男同學欺凌對象, 好醜平時好縮數內向, 家人對佢唔好, 大家包容佢

點知佢追有米人夫, 又送禮又主動R吹...好多, 因為男人太太細佢十幾年

防人之心不可無, 搬入黎總有機會獨處

話你媽99周不時黎住, 大家好落台算

cinda72.
|
二小姐 發表於 18-9-5 00:14
我老公而家棟起左張床玉,擺晒重嘢係床
佢都用心良苦,佢知我如果再一次執餐死佢又甩底我一定癲
...

信唔信丫,只要你拒絕佢1,2次要求,你就會變成朋友圈中既衰人,唔只佢會疏遠你,仲會立即挑撥其他人疏遠你
二小姐
|
twotigers 發表於 18-9-5 00:13
唔係窮嘅問題,大把地方舒服,又唔見佢去,佢又唔去男友度先好嘢,我有朋友同屋企人嗌交離家出走,都係出 ...

佢起先住3百幾蚊晚嘅酒店㗎
住到無乜錢了,就諗住來我度

再之後點算?佢又無講
不過我堅持唔俾鎖匙佢嘅