男人心態(新發展11/9個男帶我朋友去見客)

My-jade
|

代一位女性朋友問各位聰明的媽媽意見,朋友三十多歲,高薪厚職,多年前轉工有一位未婚男上司對她很好,但因工作關係那男上司不是常常在公司,但一來就會主動開會前去買早餐請佢食,午餐會同佢兩人一齊食,有時候晚上又會打電話同佢傾偈,但是當時我朋友已婚,所以沒有什麼,仲想辦法話介紹女生比個男上司認識,直到那個男上司拍拖,我朋友就除工作外,好少同那個男上司傾電話和單獨吃飯了。

幾年前女的離婚,這個男上司又離職了,加上在同自己女友拍拖,所以他也沒有什麼動作,甚至女的生病入院,那個男上司連探病也沒有,直到幾個月前,男上司同自己女友分手了,他就主動找我朋友行街吃飯,甚至買樓在我朋友家對面和同一幢(我朋友有幾層樓),又帶我朋友看他的收租屋,主動同我朋友去旅行但沒有什麼發生,但旅行出街駛錢全由男方比,有時候男仲送一些一千幾百的小禮物比個女,甚至我朋友上過男上司家,見過他的父母,在what app 又用d的圖,大家曖味了幾個月所以幾天前我朋友和男上司出街時勾了男的手臂,男的沒抗拒仲緊緊夾住她,所以我朋友以為成功了,可惜昨晚剛剛收到what app,男上司表示同前度分手才幾個月,放不下上一段感情又對我朋友做不到任何承諾,又不想欺騙我朋友。

我之前也以為男的在追女,但現在似乎又唔係

My-jade
|
到底男的是什麼意思?
sangria
|
等吓先。機會好大。
Fishqqma
|
即係想話你朋友表錯情?
海仔媽
|
一日個男既未主動commit 任何野,女既都唔好主動,因為佢可能只係玩瞹眛,亦唔止同一個人玩瞹眛。
facialchung    發表於 18-9-5 12:49
wcpcelia    發表於 18-9-5 10:25
寶褓保補    發表於 18-9-5 07:32
YY1101
|
呢d 時候梗吾好出手
人地分分鐘得閒攝時間
Angelice-BeBe
|
有d男人中意玩曖昧,但唔想上身,要比個身份你
大力大力
|
海仔媽 發表於 18-9-5 06:20
一日個男既未主動commit 任何野,女既都唔好主動,因為佢可能只係玩瞹眛,亦唔止同一個人玩瞹眛。
...

係,男的明顯在等着其他目標~

妳女朋友應用祗是次選~
My-jade
|
Fishqqma 發表於 18-9-5 06:18
即係想話你朋友表錯情?
係呀
BBG520
|
咁既然無拍拖咪當多隻腳行街睇戲食飯囉,唔好訓曬身落去就得勒
瑤瑤~
|
男應有一定程度好感,但個感覺未去到認定個女作為認真發展對象
簡單d講,騎牛搵馬,得閒搵你fd攝下時間,搵下慰藉
wcpcelia    發表於 18-9-5 10:26
美之選468
|
男方想拖時間。
anitapooh41
|
可能見你朋友咁 open 又肯同佢去旅行
又收佢禮物 貪心 要考慮啦
雖然不是黃花閠女 但都要扮吓矜持啦
bobo88hk
|
貴價版釣魚 食家
My-jade
|
不過我朋友也三十多啦,食家點解唔找十八廿二,其實我朋友月入十萬,有車有樓,其實也有好多人追,不過佢又喜歡這個人,我都幫唔到佢,希望佢冇乜事啦
waic
|

唔一定男性會甘,我識個女仔同個男仔又係曖昧左2年,女嘅早知個男仔對佢有意,但一直講明只當個男係好朋友,女嘅想搵更好的。個段時間兩個都單身,所以成日一齐出街,但洗費女堅持AA。維持2年多,女嘅都末有更好的出現,個男嘅問女可否做佢男友,個女嘅終於應承左。
所以樓主朋友單CASE,應該係男嘅雖然對女的有好感,但仲搵緊更好的目標。
judychungpuiyan
|
有啲男人喜歡玩曖昧的
個男既肯同Ex劃清界線先考慮
咪咁儍中個頭埋去
SaBB
|
My-jade 發表於 18-9-5 07:08
不過我朋友也三十多啦,食家點解唔找十八廿二,其實我朋友月入十萬,有車有樓,其實也有好多人追,不過佢又 ...

目標不一定是十八廿二、有d 男人係:不理好x醜、但求就手。
Dragonmama2012
|
個男心態係大家互相zip下時間可以,但拍拖免問,純粹玩玩下

如果真係想一齊,一見大家單身都即刻講,仲等都怕失時機
stagea
|
YY1101 發表於 18-9-5 06:23
呢d 時候梗吾好出手
人地分分鐘得閒攝時間

我都係咁諗!

明顯男唔係真係想開始住