自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

starrymama 發表於 18-9-12 13:51
好多男女都鐘意玩呢d嘢, 認真個方就輸了

yes, agree.
天下間不是只有一個男人....洗乜甘。
分分鐘人地玩完你就飞。
等乜鬼佢,另找目標好過,晒時間

大宅

saming999 發表於 18-9-12 23:35
我都同意, 似係BUSINESS多過CHRISTMAS囉!
但如果你朋友覺得好好玩, 你就唔好阻人玩啦,
話哂佢都試過哂結 ...

同意x2

我都有個好朋友(女)類似係咁

以我了解我朋友性格,佢係鍾意係啲男人堆度氹氹轉
結婚前結婚後都係咁
因為工作關係,其實佢老公同佢啲『男性朋友』都係識得甚至有來往嘅業內行家,之但係佢老公知唔知佢同班男性朋友嘅親密關係我就唔敢講啦
感覺上....呢種人最愛嘅都係佢自己

樓主朋友單case,如果咁多年都唔可以正式走埋一齊,唔理係緣份未到、timing唔啱、定係有咩隱憂,如果朋友都係搵人攝時間就無咩所謂。如果係搵真愛就不如死左條心。

話個男人愛佢(或終有一日會愛佢)的話,我打死都唔信囉

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

個男都算好㗎啦,會講未ready,唔想咁就算。
好過食左先講d男人,同好過俾false hope 人d男人。

我覺得個男對女有意思,但個女唔係佢有衝動愛嘅女人,可能感覺都幾好,條件各樣都幾好,但唔係好愛囉。

我係個女會去試下其他發展

男爵府

想生BB熱投

saming999 發表於 18-9-12 23:35
我都同意, 似係BUSINESS多過CHRISTMAS囉!
但如果你朋友覺得好好玩, 你就唔好阻人玩啦,
話哂佢都試過哂結 ...

都係

禁止訪問

男爵府

想生BB熱投

Ashleycorina 發表於 18-9-13 10:01
好過食左先講d男人,同好過俾false hope 人d男人。
我都同意妳的說法。

男爵府

想生BB熱投

Ashleycorina 發表於 18-9-13 10:01
意思系男慨系騎牛搵馬嗰種?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

男方想搵個人陪伴他渡過失戀後的時間。因為唔習慣身邊冇咗個人,唔理好醜但求就手。
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

禁止訪問

珍珠宮

My-jade 發表於 18-11-7 20:33
意思系男慨系騎牛搵馬嗰種?

樓主又推返上來
係咪有新update 啊?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

似係你朋友條件唔錯,又幫到個男人嘅事業,所以見你朋友唔拒絕,佢就一直邀請佢出席家庭聚會,唔使父母逼婚,請佢去工作上聯誼,等個男喺其他合作伙伴面前有個得體女伴

不如認真同個男人攤牌啦,唔係愛就唔好再聯絡,無謂做感情上、生活上又或者事業上嘅水泡囉

水晶宮

yurijm 發表於 18-11-7 20:46
樓主又推返上來

我都以為係

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

男的洗少錢在你朋友身上,兩人去旅行都冇事發生,亦講明冇承諾。

他不是食家,係正人君子,但你朋友不是他的理想伴侶,所以signal好矛盾,可能他自己都未知想不想發展。擺明係攝時間,但你朋友願意等,定接受其他追求者?

人地追她,做被爱那位她冇咁辛苦,好過呆等一個唔知有冇發展的人。女人三十幾未算老,但仍有幾多年仲有人追呢?男人到中年,很多已有家室,個pool已唔大,再等,可能冇咩机會...

四十多的單身男人也許未必想找個年纪相约的,而係想找個年輕貌美的。那男上司可能揾緊...

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

yurijm 發表於 18-11-7 20:46
樓主又推返上來

竟然

子爵府

海仔媽 發表於 18-9-5 06:20
一日個男既未主動commit 任何野,女既都唔好主動,因為佢可能只係玩瞹眛,亦唔止同一個人玩瞹眛。
...

同意

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

男搵慰藉,搵人解悶散心。
拍拖要上身,投入太多,男唔想負責任啦。

男爵府

想生BB熱投

早幾天我朋友打來,的確是有新發展,只是我太忙所以唔得閒打咁多字,經歷這幾個月的曖昧,我那位女性朋友決定死心,但基於工作他不想得罪那位男性朋友,所以好多時都是男主動搵她,她就覆幾句,如果男約佢,佢得閒就出去,唔得閒就推佢,不過次次話唔得閒,個男嘅都會等佢,等到佢得閒為止,再同佢吃飯,個女亦都同個男暗示,其實有好多人都對佢好好,例如上次佢對高跟鞋爛咗,有一位高薪厚職的男士專登出去幫佢拎對鞋去整(個男也認識的),又一個有錢有司機的離婚男,約佢去高級餐廳食下午茶,之後叫司機車佢返屋企,但果個男性朋友,比以前明顯更殷勤,我朋友因事要出國工作,個男仲拍晒心口,幫佢手跟屋企裝修,仲幫佢買電器,而我朋友當然是拒絕了,因為的確大把人爭住幫佢.....(待續)

男爵府

My-jade 發表於 18-11-9 12:37
早幾天我朋友打來,的確是有新發展,只是我太忙所以唔得閒打咁多字,經歷這幾個月的曖昧,我那位女性朋友決 ...

男的幫手跟裝修、買電器?可以自由出入你朋友屋企?

Btw,等後續

珍珠宮

My-jade 發表於 18-11-9 12:37
早幾天我朋友打來,的確是有新發展,只是我太忙所以唔得閒打咁多字,經歷這幾個月的曖昧,我那位女性朋友決 ...

有點唔明
如果決定死心、唔再俾機會
又何必故作姿態
暗示身邊好多男士幫手
我覺得呢個位有點肉酸
其實你朋友是否仍想再觀察一段時間?

伯爵府

My-jade 發表於 18-9-5 08:07
男人就叫荀盤,女人叫剩女呀

你朋友都算荀盤啦, 只是這男對佢無興趣不大, 男人有興趣, 幾忙幾吾得閒都撲過去。

首頁

尾頁

跳至