請問最近迪士尼翠樂庭自助餐廳只得4個卡通人物嗎?

katrinamama
|
最近打去book位,職員通知改了得2-4個人物,
以及就算幫佢訂生日蛋糕,卡通人物不會個別拿蛋糕來影相唱歌,只會在餐廳中間唱,

最近有冇人去過慶祝生日?情況怎樣?
blackypurin
|
katrinamama 發表於 18-9-5 07:55
以及就算幫佢訂生日蛋糕,卡通人物不會個別拿蛋糕來影相唱歌, ...

不嬲都4個以内,生日安排就不知改了,在中間唱咁小朋友行去,個蛋糕放邊?
Teresa
|
katrinamama 發表於 18-9-5 07:55
以及就算幫佢訂生日蛋糕,卡通人物不會個別拿蛋糕來影相唱歌, ...

8月中去過,情況的確係咁。

生日歌嗰part好似結婚乳豬起菜咁,CA列隊等幾個卡通人物出嚟唱歌。

我仲以為當日因為多人生日所以先係咁。

以前有pluto, goofy, 而家得返米奇米妮同木偶仔。
cake05
|
係4個內,米奇米妮一定有,其餘2個會不時轉
blackypurin
|
Teresa 發表於 18-9-5 08:00
8月中去過,情況的確係咁。

生日歌嗰part好似結婚乳豬起菜咁,CA列隊等幾個卡通人物出嚟唱歌。

即係小朋友行出去?咁同場可能幾枱慶祝生日,逐個排隊影相?
katrinamama
|
Thanks, 三年前去有6個人物,米奇米妮,Duffy, 高飛,唐老鴨,Daisy, 好熱鬧,攪到冇乜時間食野添
katrinamama
|
blackypurin 發表於 18-9-5 08:23

我打去book位時,職員話生日歌在出面唱,蛋糕是職員拿來放枱,不會唱歌,
蛋糕你可以唔切住,等人物再行過來時再自己拿住影相
blackypurin
|
katrinamama 發表於 18-9-5 08:25
Thanks, 三年前去有6個人物,米奇米妮,Duffy, 高飛,唐老鴨,Daisy, 好熱鬧,攪到冇乜時間食野添
...

正常應該無咁多,可能咁啱有特別放多兩個 6年前開始一年去一至兩次,多數都係4個,從未見過Donald duck添
cake05
|
我都去左好多年,米奇米妮,高飛,Duffy,布老托..好似冇見過其他了
Teresa
|
blackypurin 發表於 18-9-5 08:23

可以行出去,要一次過同幾個卡通人物影相要排隊。不過因為音響靚,全場一齊唱生日歌,好熱閙,氣氛好好。只係冇咁"private"!
winghei豬
|
剛8月尾慶祝,迪士尼朋友同攞住蛋糕既CA會在走廊中間唱生日歌,唱完每位CA會分別去每個壽星者到幫手影相,之後可以等埋迪士尼朋友埋黎影。
出黎嗰吓都幾有氣勢,我覺得幾特別
katrinamama
|
winghei豬 發表於 18-9-5 08:52
剛8月尾慶祝,迪士尼朋友同攞住蛋糕既CA會在走廊中間唱生日歌,唱完每位CA會分別去每個壽星者到幫手影相, ...

請問8月尾有什麼人物?
blackypurin
|
cake05 發表於 18-9-5 08:45
我都去左好多年,米奇米妮,高飛,Duffy,布老托..好似冇見過其他了

有架,有daisy, 白雪公主+小矮人同piglet都見過,不過近來多數Mickey Minnie Duffy
loveclementine
|
katrinamama 發表於 18-9-5 12:29
我打去book位時,職員話生日歌在出面唱,蛋糕是職員拿來放枱,不會唱歌,
蛋糕你可以唔切住,等人物再行過 ...

我8月去時的確見到係咁,
唔會逐枱唱歌,在中間唱歌,
個蛋糕會送過來你張枱,
之後等公仔人物過來影相。
loveclementine
|
blackypurin 發表於 18-9-5 14:57
有架,有daisy, 白雪公主+小矮人同piglet都見過,不過近來多數Mickey Minnie Duffy
...

翠樂庭?
早餐我就有見過其他,
我一年去3-4次晚餐,晚餐每次去都係Mickey, Minnie, Pluto & Goofy ,一定係佢地4個。
winghei豬
|
katrinamama 發表於 18-9-5 09:00
請問8月尾有什麼人物?

Micky, Minnie,Pluto,Goofy
Poyau
|
winghei豬 發表於 18-9-5 08:52
剛8月尾慶祝,迪士尼朋友同攞住蛋糕既CA會在走廊中間唱生日歌,唱完每位CA會分別去每個壽星者到幫手影相, ...

謝謝分享