請教英文打字

petpet1117
|

你地通常會點樣打字?點樣可以速度快d?
1)眼望份文件,手放keyboard 打字2)一路望文件,一路望keyboard打字
3)一路望文件,一路望住個螢光幕打字

hahating1984
|
1....

當SENSE到自己打錯個時, 就會望下個MON
keroppipooh
|
Marie_Pig
|
Protea
|
1, 望+打, 手打緊時眼已望去之後準備打的字。
debby1328
|
momodolop
|
petpet1117 發表於 18-9-5 09:05
1)眼望份文件,手放keyboard 打字2)一路望文件,一路望keyboard打字 ...

呢個問題令我想起。。
讀書果時有個電腦game打喪屍,每隻喪屍下面有段英文 (包含大細楷數字標點),打錯又或者打得唔快就
果時淨係望段英文,無時間望keyboard ,好刺激。
玩多咗就可以又快又準。
sasa0208
|
唔洗望keyboard
yingdash
|
檸檬檸檬
|
momodolop 發表於 18-9-5 09:22
呢個問題令我想起。。
讀書果時有個電腦game打喪屍,每隻喪屍下面有段英文 (包含大細楷數字標點),打錯又 ...

而家有沒有呢d game 我打字手”細”唔岩,好難改
zitzai
|

打得熟根本唔會再諗個 letter 喺邊
我係打 d 少用符號先會望 keyboard
brindlewin
|
1)眼望份文件,手放keyboard 打字2)一路望文件,一路望keyboard打字 ...

熟習keyboard唔使睇住按鍵。
brindlewin
|
檸檬檸檬 發表於 18-9-5 09:47

你上網揾"typing practice”有好多site 俾你~練的,通常出現一篇文章,你點去第一個字母,望住開始打,打啱就highlight咗,錯就冇,咁你知邊啲位弱,有分析速度弱項的....
cy101
|
1 同3 有咩分別?
Joant
|
檸檬檸檬 發表於 18-9-5 09:47

我唔岩但都好快嫁
AC117
|

3 keyboard 記手指位,spelling 錯會有紅線
mysterious22
|

望文件再望埋個mon有無打錯
wcpcelia
|
1多
wyl
|
liy7239
|