自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地通常會點樣打字?點樣可以速度快d?
1)眼望份文件,手放keyboard 打字2)一路望文件,一路望keyboard打字
3)一路望文件,一路望住個螢光幕打字

男爵府

1....

當SENSE到自己打錯個時, 就會望下個MON

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主

1, 望+打, 手打緊時眼已望去之後準備打的字。

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主

男爵府

畀面勳章

petpet1117 發表於 18-9-5 09:05
1)眼望份文件,手放keyboard 打字2)一路望文件,一路望keyboard打字 ...

呢個問題令我想起。。
讀書果時有個電腦game打喪屍,每隻喪屍下面有段英文 (包含大細楷數字標點),打錯又或者打得唔快就
果時淨係望段英文,無時間望keyboard ,好刺激。
玩多咗就可以又快又準。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

唔洗望keyboard

男爵府

回覆樓主:

侯爵府

momodolop 發表於 18-9-5 09:22
呢個問題令我想起。。
讀書果時有個電腦game打喪屍,每隻喪屍下面有段英文 (包含大細楷數字標點),打錯又 ...

而家有沒有呢d game 我打字手”細”唔岩,好難改

珍珠宮

回覆樓主:

打得熟根本唔會再諗個 letter 喺邊
我係打 d 少用符號先會望 keyboard

珍珠宮

1)眼望份文件,手放keyboard 打字2)一路望文件,一路望keyboard打字 ...

熟習keyboard唔使睇住按鍵。

珍珠宮

檸檬檸檬 發表於 18-9-5 09:47

你上網揾"typing practice”有好多site 俾你~練的,通常出現一篇文章,你點去第一個字母,望住開始打,打啱就highlight咗,錯就冇,咁你知邊啲位弱,有分析速度弱項的....

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1 同3 有咩分別?

侯爵府

檸檬檸檬 發表於 18-9-5 09:47

我唔岩但都好快嫁

伯爵府

3 keyboard 記手指位,spelling 錯會有紅線

伯爵府

望文件再望埋個mon有無打錯

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

公爵府

首頁

尾頁

跳至