興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自己用開galaxy S7,本身係數字台客户因為工作有津貼關係,想換新機出多部NOTE9分開工作同私人生活,有無JM有好推介?我應該用返數字台好定係上其他台等佢地信號互相覆蓋,萬一其中一部機收唔到都可以試下另一部機?
唔該哂咁多位JM

大宅

我琴晚放工都有上網search過立下眼的
3唔多覺有現有客戶優惠,反而CSL係佢自己客就有機票/手機配件送
smartone就送爆mon保養 + 相簿一本
但如果我搵到朋友係CSL客幫手用佢名上台,可唔可以自動轉賬既錢係扣我唔扣佢架?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 chann902 的帖子

邊間公司咁好福利,仲請唔請人?

大宅

wuuabc 發表於 18-9-5 10:10
Smartone啦!我自己用CSL比夠4G無限但地鐵收得果一格有鬼用咩!

我都有心思思過想上smartone,因為都聽過同行feedback話佢即使未必係最快,但係算係最穩定,因為我數字台試過係鑽石山完全收唔到同埋九龍區收得麻麻地
同埋爆MON保養算係最實用,因為部機既一半既價錢都係係個MON同入面塊晶片度....但我又真係好想要機票(即使未必得閒清到假)

大宅

KatrinaYY 發表於 18-9-5 10:24

唔好以為係著數,嘔突就有份,腦細點會死錯人架夜晚有wtsapp有email追斬,收工界線越來越模糊
出NOTE9都係貪佢大MON又有S-PEN方便check email同做野炸

禁止訪問

大宅

回覆 wuuabc 的帖子

thats why我想出多部機既其中一個原因, 要將工作同私人生活盡量切割

禁止訪問

子爵府

返工做野上smartone啦,起碼收到信號先
無可否認以我經驗某D大廈係除左3台之外咩台都收唔到,擺明玩壟斷
但好搞笑反而有時3係公共旺區係會斷信號
不過樓主既然本身有一部都係3台,梗係出smartone互相覆蓋最穩陣啦

chann902    發表於 18-9-6 09:18

子爵府

KatrinaYY 發表於 18-9-5 10:24

我公司都有每個月100蚊手機津貼,但有好多條件,包你聽到都打退堂鼓:
你報上去個號碼會公開擺係email簽名度,咁就預左客人/其他人會搵你
你拿左津貼就expect 24小時on call
仲有你要有單or合約證明要係自己名
個津貼會擺落報稅度當係你份糧

但當你做到有需要用手機時,唔到你唔要咁解

大宅

Vin828 發表於 18-9-6 09:13
返工做野上smartone啦,起碼收到信號先
無可否認以我經驗某D大廈係除左3台之外咩台都收唔到,擺明玩壟斷:meow ...

都係架,除左價錢,收唔收到signal都係其中一個問題,同埋我見smartone佢宣傳自己有爆芒保養,我都好好奇萬一真係咁唔好彩爆左,係上smartone搵人搞定係去samsung度排隊等換?

不過點都好,始終爆mon保養叫做多一份保障如果用靚機

大宅

同埋你都提醒左我一樣野就係,萬一公司要證明同查核我要出示落返自己名既合約同單據

禁止訪問

禁止訪問

大宅

樓主有幾多個號碼想上台ga?衣家smartone家庭月費計劃多上多平,你不如夾埋家人去出機仲抵啦!

chann902    發表於 18-9-6 13:53

大宅

wuuabc 發表於 18-9-6 12:28
呢個我唔驚呀,你估真係無津貼上司就唔會係你放假收工打比你咩,咪咁天真啦!
有津貼梗係袋左落袋 ...

咁又係,有當然就要左先,唔要就笨
都唔知係咪剩係香港個職場生態先係咁崎形

大宅

cindy203 發表於 18-9-6 13:32
樓主有幾多個號碼想上台ga?衣家smartone家庭月費計劃多上多平,你不如夾埋家人去出機仲抵啦! ...

都有留意開佢家庭plan,可以考慮下,如果我父母,我自己再加小朋友,總共去到盡應該湊到有4個no.上,
但我又怕到時張卡有埋其他人名公司又問長問短

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

之前無預訂既話,暫時真係得返smartone優惠如果你唔係CSL客
3我睇過都有上台數據plan但無額外野送

首頁

尾頁

跳至