有冇JM 淘過鞋櫃, 方便易裝架?

szesze_lam
|
我想淘鞋櫃, 慳位個款, 但係見到安裝真係好怕自己搞唔掂, 好散呀D件
有冇JM淘過方便安裝的鞋櫃介紹下? Budget under $1000

Thanks
szesze_lam
|
eric2013
|

上月買左呢款, 唔太難裝, 只要事前對好各部件, 由下至上逐一裝配
記得帶手套防止損傷, 而且必須要有電批上羅絲

-Johnnywalker-
|
有淘過.
裝都布D複雜,
但裝到.
wcpcelia    發表於 18-9-5 12:03
szesze_lam
|
eric2013 發表於 18-9-5 11:20
上月買左呢款, 唔太難裝, 只要事前對好各部件, 由下至上逐一裝配
記得帶手套防止損傷, 而且必須要有電批上 ...

thanks jm
KWHeidi
|

mercurycc
|
運費要幾錢?thx
eric2013
|
回覆 mercurycc 的帖子

四百幾
mercurycc
|
eric2013 發表於 18-9-5 11:39

四百幾
都唔平喎。
ryan_mami
|
szesze_lam 發表於 18-9-5 10:32
我想淘鞋櫃, 慳位個款, 但係見到安裝真係好怕自己搞唔掂, 好散呀D件
有冇JM淘過方便安裝的鞋櫃介紹下? Budg ...

我淘過床頭櫃,睇到啲parts就好迷茫,結果搵人裝。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
carrie_piglet
|
回覆 szesze_lam 的帖子

我砌過翻出嚟嗰種,砌到嘔電!
eric2013
|

係架, 不過鞋柜連運費總共港幣1100

比傢俬舖平好多

而且需要放30-40對鞋

在港找了成年都睇唔中

所以淘淘見到就立即買, 鍾意呢款夠高身, 而且高度同我走廊窗一致又FIT

szesze_lam
|
carrie_piglet 發表於 18-9-5 12:26

我砌過翻出嚟嗰種,砌到嘔電!

我睇埋教學, 頭都暈埋呀 仲要好多人都話兩個人一齊整都起碼4-5個鐘
mercurycc
|
eric2013 發表於 18-9-5 12:28

係架, 不過鞋柜連運費總共港幣1100

係咪包上門架?
屋企人係hkxxx訂左個差唔多都係千幾,
唔洗自己裝得,不過你都係平小小。
mercurycc
|
ryan_mami 發表於 18-9-5 12:18
我淘過床頭櫃,睇到啲parts就好迷茫,結果搵人裝。
無圖嗎?其實跟住做應該唔難架。
eric2013
|
回覆 carrie_piglet 的帖子

最主要係分好部件步驟

國內的自組傢俬孔位都幾準確

有齊一般工具協助其實唔難

不過木板都幾重, 有喲吃力, 如果有2至3人合作裝置會易D

eric2013
|

我買果款無任何說明書

賣家只發裝置視頻比你自己睇然後跟住裝

ryan_mami
|
mercurycc 發表於 18-9-5 12:33
無圖嗎?其實跟住做應該唔難架。

有圖,可是有點太簡單。
eric2013
|

我同個仔一齊裝, 佢裝D細微部份

晚上6點整到9:30

我其中有出錯要重整如果順利3個鐘應該得

mercurycc
|
eric2013 發表於 18-9-5 12:36

我買果款無任何說明書