帶CON成日要用人工淚水

TyraBanks
|
=( 一唔用人工淚水對眼唔夠7個鍾就覺得乾=( 好煩
kyn2017
|
TyraBanks 發表於 18-9-5 10:38

對con可能唔適合你砑
meek
|
TyraBanks 發表於 18-9-5 10:38

你戴one day /2 weeks/定長戴 con 呀?
hoiching0516
|
人造淚水有機會愈用對眼愈乾 (我係咁)

試下其他牌子
wcpcelia    發表於 18-9-5 12:05
無話可說
|
轉con,保濕度唔夠好!唔好成日滴眼藥水,會越用越乾
kikitea
|
有無人試過戴con戴到雙眼既眼皮好重咁
HoYee28
|
kikitea 發表於 18-9-5 22:08
有無人試過戴con戴到雙眼既眼皮好重咁

係唔係對眼太乾唔岩帶CON呀
HoYee28
|
樓主可以試博X倫新果隻CON..因為我之前見過佢寫帶 16 小時都可以的
TyraBanks
|
meek 發表於 18-9-5 10:50
你戴one day /2 weeks/定長戴 con 呀?

day con呀><
TyraBanks
|
hoiching0516 發表於 18-9-5 11:27
人造淚水有機會愈用對眼愈乾 (我係咁)

真嫁? 唔怪得我覺得愈滴愈辛苦
meek
|
TyraBanks 發表於 18-9-6 10:04
day con呀><

Day con 都咁乾 你有冇驗過眼,對眼會唔會係唔適合戴 con? 又或者公司長開冷氣,比較乾,你試下放個座枱加濕器喺枱睇下有冇用?另外食藍莓素都有幫助改善眼乾問題
Watashiwamomo
|
回覆 TyraBanks 的帖子

同妳一樣!我係戴1day那款隱形眼鏡(超保濕那個)戴唔夠3-4個鐘對眼就勁痛仲要想脫返隱形眼鏡時對眼太乾差點要去醫院!想去做微笑矯正視力但係個醫生話我對眼有輕微眼乾問題唔可以做而家只可以戴返一般有框眼鏡。
如果有同路人建議20歲左右(視力已定左)就好去整矯視啦⋯⋯如果唔係等到年紀大左淚水分泌會少好多會搞到整唔到(我懷疑係我年紀大問題)以前一直都冇眼乾問題

hoiching0516
|
TyraBanks 發表於 18-9-6 10:05
真嫁? 唔怪得我覺得愈滴愈辛苦

所以用左一段時期就冇再用, 之後轉one day, 但唔係隻隻牌子都戴到, 博士倫我唔得, 只係戴到Acuvue
artroboy
|
meek 發表於 18-9-6 10:12
Day con 都咁乾 你有冇驗過眼,對眼會唔會係唔適合戴 con? 又或者公司長開冷氣,比較乾,你試 ...

黑杞子都得
TyraBanks
|
hoiching0516 發表於 18-9-6 12:08
所以用左一段時期就冇再用, 之後轉one day, 但唔係隻隻牌子都戴到, 博士倫我唔得, 只係戴到Acuvue
...

我 諗都係人夾人,我day con 帶acuvue都唔得=(
TyraBanks
|
HoYee28 發表於 18-9-5 23:56
樓主可以試博X倫新果隻CON..因為我之前見過佢寫帶 16 小時都可以的

thank you! 鏡片軟身嗎? 因為我帶開day con,唔知月con係點
TyraBanks
|
Watashiwamomo 發表於 18-9-6 10:20
回覆 TyraBanks 的帖子

同妳一樣!我係戴1day那款隱形眼鏡(超保濕那個)戴唔夠3-4個鐘對眼就勁痛仲要想脫 ...

想去做微笑矯正視力--我都想做嫁,但醫生話我眼角膜唔夠厚=( 唔做得呀
無糖車厘子
|
HoYee28 發表於 18-9-5 23:56

我以前轉到one day 博士論都吾得,最後smile左,現在感覺很free
無糖車厘子
|
TyraBanks 發表於 18-9-6 23:54
想去做微笑矯正視力--我都想做嫁,但醫生話我眼角膜唔夠厚=( 唔做得呀
...

激光呢?樓主,我都smile
HoYee28
|
TyraBanks 發表於 18-9-6 23:51
thank you! 鏡片軟身嗎? 因為我帶開day con,唔知月con係點

我見佢寫就係軟身呀, 唔知有冇free trial 可以拎