烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

上網睇左好似唔係太多我岩既煮法

大家有冇平時或者點煮開
THXTHX

男爵府

回覆樓主

炆蘿蔔

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我焗多,醃過夜後,煎一煎放入焗爐慢火焗熟。醃料都係生抽、蒜頭、紅蔥頭、甜椒粉、Rosemary、鹽、糖、酒
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

回覆 rose-mag 的帖子

請問用咩酒? 玫瑰露或白酒?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

BS129 發表於 18-9-5 14:30
回覆 rose-mag 的帖子

請問用咩酒? 玫瑰露或白酒?

紹酒或者米酒得架啦,玫瑰露唔好用多,你可以溝少少吊個香味,鬼佬煮法用紅酒炆。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

cat2007 發表於 18-9-5 11:20

大家有冇平時或者點煮開

我整韓式炆牛肋條,牛肋條切塊,加白蘿蔔紅蘿蔔洋蔥,韓式醃牛肉醬,韓式辣醬,少少糖同酒,我嘅 Cuckoo 電飯煲有 stew function,全部材料掉入煲,按制搞掂

333s    發表於 18-9-8 10:28

象牙宮

cat2007 發表於 18-9-5 11:20

大家有冇平時或者點煮開

蕃茄牛肋條食譜

紅燒牛肋條食譜

紅酒牛肋條食譜

清湯牛肋條食譜

咖哩牛肋條食譜

蕃茄炆牛肋條食譜

啤酒燴牛肋條
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

回覆樓主

紅酒燴牛肋條,有時會加牛尾一齊炆

男爵府

畀面勳章

QY08040408 發表於 18-9-8 10:50
紅酒燴牛肋條,有時會加牛尾一齊炆

thx

首頁

尾頁

跳至