想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

bear0130 發表於 18-9-21 17:19
我係要見醫生前交精液喎

你打去問清楚

大宅

bear0130 發表於 18-9-21 17:19
我係要見醫生前交精液喎

係1小時內,如果唔係會死晒,到時驗得唔準了

複式洋房

mm到第二日打電話比姑娘,前日打電話尋日見醫生,做埋抽血同陰道超聲波,交左4k,姑娘話沒收到醫院電話即係血無問題,聽日返黎打針啦!今日八點到廣華打針,完全唔痛,好快手,八點半打完就走,聽朝再去,打針打到29號照聲波睇下卵子情況,再決定要唔要繼續打或加藥。驗丁丁,好似驗左2-3次!

複式洋房

Heeminmin 發表於 18-9-23 11:00
mm到第二日打電話比姑娘,前日打電話尋日見醫生,做埋抽血同陰道超聲波,交左4k,姑娘話沒收到醫院電話即係 ...

多謝你的回覆呀
另外想請問你話驗丁丁都驗左幾次
有冇話係有咩原因?因為我老公丁丁形態唔合格、得1%,到時會唔會要等形態好轉先開始療程?

大宅

高高kiki 發表於 18-9-23 19:13
多謝你的回覆呀
另外想請問你話驗丁丁都驗左幾次
有冇話係有咩原因?因為我老公丁丁形態唔合格、得1%,到 ...

如果ivf唔需要形態好轉先開始療程架
我老公少於1%
直接排ivf隊

複式洋房

Heeminmin 發表於 18-9-19 16:53
回覆 Angeloioi 的帖子

我排左3年,今年3月(第一次見醫生),醫生會問有無做其他update的檢查,如盤腔超聲 ...

我後日就去見醫生,但將複診紙上面話要自備小便樣本,想請問驗小便嗰樽可以係邊度買

複式洋房

我排左3年,今年3月(第一次見醫生),醫生會問有無做其他update的檢查,如盤腔超聲 ...

想問下你,醫生有無叫你做左3次iui先呀?

洋房

高高kiki 發表於 18-9-9 13:18
下個月第一次

(emoji)

複式洋房

Angeloioi 發表於 18-10-8 19:12
請問你見佐醫生未?我今日到廣華交資料,姑娘同我講首次就診後,如醫生評估適合,再安排輪侯輔助生育治療 ...

我已經見咗醫生,醫生叫我做多兩次iui先
寫埋紙俾我出年六月份先再見醫生安排做IVF
姑娘同我講出年六月見完醫生都起碼要等一年先開始做

複式洋房

想問你係咪都一樣係廣華做?你見醫生醫生有冇叫你先做3次iui,然之後先做Ivf?

複式洋房

高高kiki 發表於 18-10-9 18:34
我已經見咗醫生,醫生叫我做多兩次iui先
寫埋紙俾我出年六月份先再見醫生安排做IVF
姑娘同我講出年六月見 ...

我14年尾排,17年尾見醫生,醫生都係叫我做3次iui唔得先ivf,冇辦法都要照跟佢建議做,3次iui唔得之後8月頭講座見醫生撞啱係經期可以即食藥然後8月尾開針

複式洋房

bear0130 發表於 18-9-20 11:49
我第一次見等左成年,但佢地依家要比$7500實驗室費少左人,我上年見完原本今年10先正式再見醫生,點知8月 ...

我同你差唔多呀,8月頭講座,8月尾開針,呢個月等緊報經放雪胎,希望大家都好孕(emoji)

複式洋房

Angeloioi 發表於 18-10-8 19:12
請問你見佐醫生未?我今日到廣華交資料,姑娘同我講首次就診後,如醫生評估適合,再安排輪侯輔助生育治療 ...

我都排左3年,好彩排到時未到40 歲,2015年排,2018年3月第一次見醫生。直接ivf,宜家等開獎。

複式洋房

高高kiki 發表於 18-10-9 18:37
想問你係咪都一樣係廣華做?你見醫生醫生有冇叫你先做3次iui,然之後先做Ivf?
...

係廣華,無做 iui ,直接ivf

首頁

尾頁

跳至