有左之後食幾多葉酸?

Mrswong_JM
|
買左catalo,想問下係咪照返包裝上建議食兩2粒就夠?食少又驚,食多更加驚丫
haha748494
|
按說明食就OK喇。
Mrswong_JM
|
haha748494 發表於 18-9-7 17:51
按說明食就OK喇。

知道
ChanChanAgnes
|
Mrswong_JM 發表於 18-9-5 17:55
買左catalo,想問下係咪照返包裝上建議食兩2粒就夠?食少又驚,食多更加驚丫
...

有左頭3個月食5mg葉酸, 之後每日食一粒materna已有足夠葉酸。
cavy0511
|
...

問過醫生500mcg已經夠
但一般開藥既葉酸係5mg, 多d係無問題
基本上唔係幾百mg, bb唔會有事
海迪迪
|
我未懷孕三個月前已經食緊葉酸
hamsterma
|
...

按說明食,頭三個月食
bchuma
|
...

按說明,前三個月食得嘠啦
rane0503
|
...

catalo 系邊仲可以買到?我去門市睇佢話缺貨
dreamboy_man
|
我買gnc。每日800mcg
bchuma
|
按建議食,食到3個月。
hamsterma
|
...

一般都係按說明食
RubyYu07
|
按說明食啦,我備孕時已經食緊了
Mrswong_JM
|
回覆 rane0503 的帖子

我之前喺mega box 買架,諗住備孕食,點知食左就冇黎m,所以停左,到有左先食返丫。而家冇貨都唔知食咩好添
ngsiumai
|
i just take NESTLE MOM
Peipei_CW
|
ChanChanAgnes 發表於 18-9-8 12:48
有左頭3個月食5mg葉酸, 之後每日食一粒materna已有足夠葉酸。

我己經食左3個月5mg葉酸,但睇左今日新聞好驚
【消委會】2款孕婦維他命補充劑葉酸量高 長期服用或令嬰兒自閉
https://www.hk01.com/article/236658

ChanChanAgnes
|
Peipei_CW 發表於 18-9-18 15:01

我己經食左3個月5mg葉酸,但睇左今日新聞好驚

睇返醫生既藥係開5mg比我,bb已出世,好彩一切正常。