親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Kapibara_tabo 發表於 18-11-20 19:46
知唔知check in係咪上返官網?

唔知喎!未坐過! 等其他jm分享
放下自在

別墅

cattz288 發表於 18-11-20 19:50
唔知喎!未坐過! 等其他jm分享

ok,thanks

子爵府

好媽媽勳章

Kapibara_tabo 發表於 18-11-13 17:39
咁兒童大公園有無動物睇?
我住弘大邊個會近d?
thanks

兒童大公園有動物睇免費的,仲有機動遊戲要付費
兒童大公園搭地鐵可以去到

大宅

MissMaMa 發表於 18-9-25 20:22
我連續2年去Alpensia ,都係大半年前至一年前訂,唔會3個月前放房。
你好,我想問問Alpensia酒店同套房酒店是否二座不同,我check了2020年1月2日三人房二日一夜的價錢相差很遠,另住另酒店足否租用雪場用品/Pass有折扣?謝謝!

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

珍珠宮

fionwong2707 發表於 19-8-18 18:13
你好,我想問問Alpensia酒店同套房酒店是否二座不同,我check了2020年1月2日三人房二日一夜的價錢相差很遠 ...

不同的,酒店行得比較入,只得一幢。套房酒店的check inn lobby 在大門口,房間分佈於不同幢,有些近雪場(方便),也有在小山丘上(不方便)。

買lift pass 和租用品,如果冇記錯,住客有7折。

btw,你check 酒店房價係幾錢?我之前農曆新年訂2 bedroom suite 係$1200左右,亦訂過酒店雙床房(slope view)包早餐,$1400

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

fionwong2707 發表於 19-8-18 18:13
你好,我想問問Alpensia酒店同套房酒店是否二座不同,我check了2020年1月2日三人房二日一夜的價錢相差很遠 ...

酒店得1幢,套房酒店有好多幢,舊年xmas住套房酒店,request住ski house嗰幢,滑雪好方便

大宅

謝謝二位回覆, Hotel.com 只剩豪華套房 $3000, 酒店房$700
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

fionwong2707 發表於 19-8-19 11:34
謝謝二位回覆, Hotel.com 只剩豪華套房 $3000, 酒店房$700

先hold酒店可取消先,再慢慢等套房有冇平,上年就係12月左右突然幾日平,套房由$3xxx跌到$1300。

wcpcelia    發表於 19-9-3 16:02

大宅

我BOOK 咗聖誕住 ALPENSIA HOLIDAY INN , 請問大家知唔知酒店是否可以JOIN 平昌鱒魚節釣冰魚的團? 同埋是否有穿梭巴士由珍富站去酒店 ? 第一次去, 搵得好少資料, 謝謝幫忙解答

子爵府

好媽媽勳章

Chingwoo 發表於 19-9-3 14:55
我BOOK 咗聖誕住 ALPENSIA HOLIDAY INN , 請問大家知唔知酒店是否可以JOIN 平昌鱒魚節釣冰魚的團? 同埋是否 ...

酒店應該無團及穿梭巴士, 自己由alpensia 坐的士去好近,車程10分鐘左右, 可以請酒店叫車

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我BOOK 咗聖誕住 ALPENSIA HOLIDAY INN , 請問大家知唔知酒店是否可以JOIN 平昌鱒魚節釣冰魚的團? 同埋是否 ...

自己坐的士來回就得,去時叫酒店幫手call的士,回程我就自己用 app call

大宅

回覆 Lqueenie 的帖子

請問是那一個APP 可以CALL TAXI , THANKS !

珍珠宮

Chingwoo 發表於 19-9-3 17:04

請問是那一個APP 可以CALL TAXI , THANKS !

kakao taxi

大宅

回覆 yp26 的帖子

如果小朋友初嘗滑雪 8YRS OLD, 又想玩埋雪盤, 那個塲好呢 ?如租全套滑雪用具, 手套, 衫, 眼罩, 手套, 保護裝備大約價錢
考慮JOIN 2 天1 夜, 還是跟一天團, 但自己留住一晚第二天租用具比較化算

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

釣冰魚唔清楚

係有shuttle bus 往返富珍站,每日各四班

大宅

回覆 mavis625 的帖子

Thanks ~

大宅

Thanks

男爵府

報到。新手去韓國,有小朋友一個6歲,一個4歲。新年去睇雪。有冇意見?

男爵府

回覆 Chingwoo 的帖子

你好, 請問你在那裡預訂?
我搵O黎搵去都唔見有得訂XMAS 既PACKAGE.
先謝謝你.

大宅

回覆 tai_sui_lai 的帖子

你意思是否預訂釣冰魚? 平昌釣冰魚有一天團可以去, 星程,KLOOK 都有, 你可以留意下
但因我會在平昌住一晚, 所以一天團唔啱我, 我仲諗緊 WALK IN 去, 但怕去到話FULL無得玩小朋友失望, 同D 行李唔知點安排

你幾時去?

首頁

尾頁

跳至