懷孕6週4 胎0.38mm

草草兒
|

請問6週4 胎0.38cm係咪好細?

Jm們6週幾果陣幾大架?

kayan0701
|
係咪0.38cm呀?
草草兒
|
kayan0701 發表於 18-9-5 18:41
係咪0.38cm呀?

係係係 唔好意思 太心急問大家打錯左
0.38cm
moomooo
|
樓主唔好太擔心,我當初檢查都係偏細,但過多1,2個星期就大得快左,加上排卵期係遲左個幾星期,所以預產期都推遲左,呢段時間最重要休息多d
草草兒
|
moomooo 發表於 18-9-5 18:50
樓主唔好太擔心,我當初檢查都係偏細,但過多1,2個星期就大得快左,加上排卵期係遲左個幾星期,所以預產期 ...

因為見完醫生之後先識上網做資料6週x大概幾大。
原來好小媽媽會咁細。
我先知有機會偏細,而醫生又咩都冇講

我而家每日會在床上休息10-12小時 ,希望幫倒bb長大啦
mmemm
|
草草兒 發表於 18-9-5 19:02
因為見完醫生之後先識上網做資料6週x大概幾大。
原來好小媽媽會咁細。
我先知有機會偏細,而醫生又咩都冇 ...

我宜家都係六週,0.36cm,原來係偏細?
katiejim
|

唔洗驚丫。我5w6果陣照,個胎都係得0.26cm
對上一次係8w5再照,醫生話岩返size啦!
媽媽加油

草草兒
|
mmemm 發表於 18-9-5 19:26
我宜家都係六週,0.36cm,原來係偏細?

我見有其他媽媽6週尾都有0.7左右 所以應該偏細掛
草草兒
|
katiejim 發表於 18-9-5 19:52
唔洗驚丫。我5w6果陣照,個胎都係得0.26cm
對上一次係8w5再照,醫生話岩返size啦!
媽媽加油

原來係咁..
我過兩星期再照,希望bb都加油
dolldollk
|
草草兒 發表於 18-9-5 18:34

我見d奶粉網站話6週大約0.3cm, 咁應該差唔多? 我6週半都係0.35左右, 有時遲排卵早排卵都有關既~醫生一睇size就話6週半所以應該問題不大
chujailovemama
|
我6w去肚照
都係得4mm 醫療都過偏細
希望過2日再照佢會努力長大
pennytree
|

我6w2去照得0.58cm,因我係做ivf,醫生話我個胎偏細,佢話有兩個原因,一係染色體異常,二係遲咗著床,叫我一個星期後再照,我都好擔心
QYC
|

0.38cm 係胎囊size定係入面個胎size?
草草兒
|
QYC 發表於 18-9-5 22:43
0.38cm 係胎囊size定係入面個胎size?

0.38係個胎size
草草兒
|
dolldollk 發表於 18-9-5 21:02
我見d奶粉網站話6週大約0.3cm, 咁應該差唔多? 我6週半都係0.35左右, 有時遲排卵早排卵都有關既~醫生一睇si ...

我見好多媽媽6週都有0.6-7大,所以覺得自己0.38好細,請問你而家幾多週啊?
草草兒
|
pennytree 發表於 18-9-5 22:15
我6w2去照得0.58cm,因我係做ivf,醫生話我個胎偏細,佢話有兩個原因,一係染色體異常,二係遲咗著床,叫我 ...

0.58 醫生都開聲話偏細 你照倒閃閃未啊。
唔洗咁擔心 ,呢星期多啲瞓床休息,祝BB黐到實一實
草草兒
|
chujailovemama 發表於 18-9-5 22:07
我6w去肚照
都係得4mm 醫療都過偏細
希望過2日再照佢會努力長大

4mm同我0.38差唔多 ,我仲細啲添,一齊加油啊
pennytree
|
草草兒 發表於 18-9-5 23:34
0.58 醫生都開聲話偏細 你照倒閃閃未啊。
唔洗咁擔心 ,呢星期多啲瞓床休息,祝BB黐到實一實:fortu ...

0.58cm係胎囊size,唔係胎size,應該唔同,未照到閃閃

musiccisum
|
草草兒 發表於 18-9-5 20:34
我見有其他媽媽6週尾都有0.7左右 所以應該偏細掛

我8wk時都無1cm
yukicheung0901
|

唔洗太擔心,啱啱有,只要正常就得喇。