今年係咪有好多教科書遲返貨

hebesiu
|
今日公司既同事講 , 佢地小朋友買既教科書遲返貨 , 開左學都未買到書 , 有 d 落左訂都冇

大家知唔知係咪有咁既事

pumpumpurin
|
hebesiu 發表於 18-9-5 23:02
今日公司既同事講 , 佢地小朋友買既教科書遲返貨 , 開左學都未買到書 , 有 d 落左訂都冇

年年都係
jannlly
|

都唔係呀(經學校指定書商訂)
Fishqqma
|
衹欠 校本電腦書
Sumyeema1
|
今時今日,仲爭7本。

都唔知幾時有,等通知。
yy1012
|
經學校買,本來爭4本,開學第一日就即派埋,齊哂
cattz288
|
比書商陰左! 無寫出版年份, 以為可以用舊書! 拿拿林補買
Poyau
|
並不罕見
chichiwing
|
中二欠兩本geog
rkjuti
|
喺x務訂左,直頭無通知過,早幾日忍唔住自己打去問,話有喇。話會send信息拎書,都未收過
brindlewin
|

年年如此,其實無阻開學或課程。

預咗賣唔到新書,我仔佢地到高小已經識暑假前執一套上年師兄姐舊書打底,睇下有咩新料要添加,並以此苦中“作樂”。
o_____o
|
我仔欠一本中文作業乍
持之以恆
|
我小朋友中一,開學前一星期齊貨
siuki
|
我都係經學校書商x務訂,仲欠7本
已經比哂錢,到尋日都未有通知。
Angelice-BeBe
|
大仔,暑假前已攞左書,齊晒
細女,欠兩本,開學第一日已派番
sfuhsg
|

跟學校訂,8月中取書,欠6本
昨天已全部補派

啫喱黃
|
我大女中5仲欠本英文書,不過因為我無訂書,年年都要周圍搵,銅鑼灣分行無,就去北角分行,都唔齊就叫我媽我弟係沙田買
adaho123456
|
呀女跟學校指定書商訂,有5本未返,最慘中史老師話叫呀女買舊書頂住先喎。
但有部份訂咗嘅就有,我個女就未有。
Rainyok
|

我仔小一,經學校書商訂購,6月16日號已取21本,還差5本,尋日已經有得拎喇
sunshine0613
|

係!
已經是經學校指定書商訂