2407 6826有無搞錯,夜晚11:30打來嘈醒晒d小朋友

bu-b
|
乜鬼公司咁衰,夜媽媽打來我屋企,我又沖緊涼接唔到電話,淨係聽到電話不停響,不停響,搞到我以為屋企人有咩事,極速衝出去聽就收左線,但已經嘈醒晒d小朋友,聽日仲要六點幾起身返學架!!打返去又無人聽,真係十級嬲

究竟有無辦法監管下呢類junk call, 真係超超超超討厭
MM2H
|
唔好嬲啦,小朋友瞓番未?
bu-b
|
MM2H 發表於 18-9-5 23:43
唔好嬲啦,小朋友瞓番未?

叫返佢地入房瞓了,但應該仲未瞓返著
終於開到啦
|

有無打返去

chutt03
|
小朋友睡覺時,我會調校手機及家居電話為静音,沖完涼才睇下有無來電。這樣就可安心沖涼。
blythe
|
比我會打返去,有人接就丙。因我都試過,但多數是錄音,我#@xy。
suga1985
|
bu-b 發表於 18-9-5 23:40
乜鬼公司咁衰,夜媽媽打來我屋企,我又沖緊涼接唔到電話,淨係聽到電話不停響,不停響,搞到我以為屋企人有 ...

我查過,係rainbow吸塵機。 我響以下呢個網到搵。 https://hkjunkcall.com/
imjudy
|
bu-b 發表於 18-9-5 23:40
乜鬼公司咁衰,夜媽媽打來我屋企,我又沖緊涼接唔到電話,淨係聽到電話不停響,不停響,搞到我以為屋企人有 ...

Junkcall網話係Rainbow
spicymama
|

我之前都試過,仲要係零晨3點幾。
bu-b
|
終於開到啦 發表於 18-9-5 23:48
有無打返去

打返去幾次,一係無人聽,一係唔通
bu-b
|
chutt03 發表於 18-9-5 23:52
小朋友睡覺時,我會調校手機及家居電話為静音,沖完涼才睇下有無來電。這樣就可安心沖涼。
...

都係好辦法!
貧窮媽媽
|
夜晚9點後 我個電話就會較做靜音
bu-b
|
suga1985 發表於 18-9-5 23:54
我查過,係rainbow吸塵機。 我響以下呢個網到搵。 https://hkjunkcall.com/

原來係Rainbow
其實個System 有無搞錯!咁夜仲打電話
bu-b
|
spicymama 發表於 18-9-5 23:54
我之前都試過,仲要係零晨3點幾。

下!你仲慘喎
其實好怕夜媽媽收電話,怕有家人有事,尤其老人家
bu-b
|
貧窮媽媽 發表於 18-9-6 00:00
夜晚9點後 我個電話就會較做靜音

但怕真係有事會miss左.....
我試過清晨收醫院電話,話親人就唔得了,叫我地所趕去醫院

所以唔敢將電話較靜音.....
bu-b
|
imjudy 發表於 18-9-5 23:54
Junkcall網話係Rainbow

正一衰公司
spicymama
|
bu-b 發表於 18-9-6 00:02
下!你仲慘喎
其實好怕夜媽媽收電話,怕有家人有事,尤其老人家
...

係呀!後尾我接左聽,淨係得fax機聲,之後我仲訓唔番,眼光光到天光,好彩小朋友訓得好臨,無比個電話嘈醒。
bu-b
|
blythe 發表於 18-9-5 23:53
比我會打返去,有人接就丙。因我都試過,但多數是錄音,我#@xy。

打左,不過無人接,一係就唔通,我估佢繼續打電話,所以應該仲有人好似我咁
bu-b
|
spicymama 發表於 18-9-6 00:06
係呀!後尾我接左聽,淨係得fax機聲,之後我仲訓唔番,眼光光到天光,好彩小朋友訓得好臨,無比個電話嘈醒 ...

Fax....我好多年前都試過,不過嗰時未有小朋友,所以無今次咁嬲
馬爾太
|
24076826,記住了,得閒打去玩吓先