校車

minna-no
|

純呻:
以往校車回程時間,通常25分鐘,最長30-40分鐘。
今年開學後,竟然2個多小時都未返到住所,打電話給校車ee 無人接聽,打電話給校車負責人 又話自己好忙 仲收缐;打電話返學校,又話校車一早走咗,初初開學會較為混亂再搵校車ee,一樣係唔接電話自己就好焦急係街上等候
難為小朋友一落車就話好急好肚餓好口喝,問佢點解唔飲自己瓶水,佢話:校車唔可以食嘢同飲嘢,會整污糟校車㗎!
我聽完之後 個心實晒

日月水火
|
fghjkl
|
遲咁多又吾通知,重吾接电話,咩突發事先?都要同家長講聲,同学校反映下
Chowying
|
有冇講發生咩事
minna-no
|
fghjkl 發表於 18-9-6 01:26
遲咁多又吾通知,重吾接电話,咩突發事先?都要同家長講聲,同学校反映下
...

每日都打幾次電話回校,每次都話:剛剛開校,比較混亂
minna-no
|
Chowying 發表於 18-9-6 01:26
有冇講發生咩事

小朋友只係話校車周圍去,好似坐旅遊巴去旅行咁,但係坐到好攰囉
LedTV
|
minna-no 發表於 18-9-6 01:30

唔係旺角德x?
我朋友個仔坐左個半鐘先返到荃灣
minna-no
|
LedTV 發表於 18-9-6 01:54
唔係旺角德x?
我朋友個仔坐左個半鐘先返到荃灣

1個半小時 太子去荃灣
2個幾鐘頭 應該可以上深圳
LedTV
|
minna-no 發表於 18-9-6 01:30

另一個培x都坐左好耐
尋日同今日都要中途轉車
今日比預期遲40分鐘先落車

好亂....急小便點算? 坐咁耐

Poyau
|
遲咁耐因為中途轉車?
minna-no
|
LedTV 發表於 18-9-6 02:04

另一個培x都坐左好耐

坐兩個幾鐘頭校車,唔好話對幼童來說,對大人都幾辛苦
wcpcelia    發表於 18-9-7 14:03
minna-no
|
LedTV 發表於 18-9-6 02:04

另一個培x都坐左好耐

點解要中途轉車嘅?
sunnymama2
|
唔係一早講左校車接送時間嗎?

要成兩個鐘 我真係接受唔到,我會自己接番!
birdbird
|
校車公司有冇比途經边d 地方 (站) 比家長知?
是是但但
|
minna-no 發表於 18-9-6 01:17
純呻:
以往校車回程時間,通常25分鐘,最長30-40分鐘。
今年開學後,竟然2個多小時都未返到住所,打電話給 ...

嘩,遲咁多,又唔通知,家長在街上乾等.....本身有事要做點算?學生坐咁耐,急大小便點算?好過份喎
sunnymama2
|
是是但但 發表於 18-9-6 06:45
嘩,遲咁多,又唔通知,家長在街上乾等.....本身有事要做點算?學生坐咁耐,急大小便點算?好過份喎 :surp ...

大人都慘啦,等兩個鐘,大人都會肚餓腳軟急尿,又唔行得開!
minna-no
|
birdbird 發表於 18-9-6 06:30
校車公司有冇比途經边d 地方 (站) 比家長知?

從來沒有
hnh_mami
|
minna-no 發表於 18-9-6 07:21
從來沒有

呢個唔妥,大仔搭左幾年校車,學校都會俾路線圖,有咩站及每個站幾點上落,無理由唔交待。
luckybaby2011
|
minna-no 發表於 18-9-6 02:02
1個半小時 太子去荃灣
2個幾鐘頭 應該可以上深圳

好恐怖喎、擔心死媽媽
可能開學亂、希望快d正常返
hellohellojenny
|
遲咁多又不聯絡,好有問題。
最擔心有意外聯絡不上。