老公契細佬想我地見佢新女友

kkkk214
|

我老公有一個感情好好既契細佬[25歲]
佢對外人都幾口賤但對我地好好
真係一家人咁既
佢有個女朋友一齊左一年
突然分左手,我地都有d嚇一跳
因為佢地已經有plan結婚
之後問多兩問先知佢女朋友個好姊妹追佢
佢同左小三一齊,冷對待正印
然後教會有人撞過細佬同新女友
前女友去質問,細佬先飛佢
佢本身係未下定決心揀邊個
點解最終係飛正印呢。。
係因為個好姊妹比左第一次佢。。
我老公有鬧過佢的,佢都認衰仔
宜家佢想帶新女友想加入我地既family day。。
點say no好。。我老公都唔太想見
但冇我咁反感,如果要強烈say no要我自己出聲
我地本身每星期family day必定預佢
因為佢自細冇乜家庭溫暖,所以好中意痴我地
所以好難推。。。

是是但但
|
kkkk214 發表於 18-9-6 08:38
真係一家人咁既

佢新女友.... 幾歲?佢咁天真信人家俾了第一次佢? btw想拒絕佢帶女友黎,客氣既,就話「等你地拍返3,5,7年,穩定啲先見啦。」唔客氣既,我會講,連朋友既牆腳都撬,sorry,我真係對佢好反感,不如第日你地黎真,要結婚時,我地先見佢啦」
tester5
|
真係一家人咁既

老公朋友,見唔見老公話事吧。我冇咩意見。最多見面時冇以前咁親切,唔會同個新女友太熟稔。始終,對舊人較有感情。

某程度我會隻眼開隻眼閉算,唔會為人地個人感情而攪到面左左咁,咁樣太小朋友了。
kkkk214
|
是是但但 發表於 18-9-6 08:44
佢新女友.... 幾歲?佢咁天真信人家俾了第一次佢? btw想拒絕佢帶女友黎,客氣既,就話「等 ...

個女仔21歲。。
我同老公都覺得會做第三者加獻身既冇乜可能係第一次
穩定d先見呢個point唔錯
我不停淨係諗到唔想見呢d人所以一諗點講都係鬧人既

yurijm
|
愛情冇分對錯
唔會因爲朋友既私人感情問題而影響到友誼

更何況樓主老公同朋友係契兄弟
當初上得契
都係價值觀差不多、一同玩得開心
關係極親密
而家因為呢啲事而打算疏遠
真係有點兒搞笑
kkkk214
|
tester5 發表於 18-9-6 08:48
老公朋友,見唔見老公話事吧。我冇咩意見。最多見面時冇以前咁親切,唔會同個新女友太熟稔。始終,對舊人 ...

其實老公見唔見佢我冇所謂
但想帶新女朋友出現我地family day真係有d介意
minikin
|
咁未結婚都有選擇權
你咁肉緊呢件事係因為佢真心當你地係朋友
所以會將所有細節都話俾你知
你先覺得佢係唔啱

講真呢個世界上大把人都係咁
唔係支持
但如果我係你我就唔會太介懷
但我會叫佢小心個女仔
Heisenberg
|
又唔駛講到品德有問題咁誇張,呢個指控都嚴重㗎,當然我絕唔認同一拖二呢D行為,但25歲以下嘅戀情係比較亂七八糟D,既然你哋感情咁好,每個星期一齊family day,真係近乎親人,我反而覺得你哋應該同佢分析下講下道理,而唔係離棄

至於個女仔,咪話遲D穩定D先見,唔急
tester5
|
kkkk214 發表於 18-9-6 08:53
其實老公見唔見佢我冇所謂
但想帶新女朋友出現我地family day真係有d介意
...
站係佢立場,當然希望盡快可同你地混熟,因你地係佢唯一家人一樣。所以,佢想盡快帶比你地見係理解既。

但我都明你唔想見佢既原因,不過,始終係老公朋友,我唔會比太多意見,盡量體諒下老公,又大方d咁囉。

其實要嬲佢既唔應該係你,係嬲都係前女友嬲吧了。
如果我係你,我只會擔心一樣野,就係老公會唔會受影響?你知人以群分,會唔會有一日老公都覺得可以搵過個老婆呢?
babyhowie
|
你老公個契弟都好低B下!
朋友個男友都搶?
個男嘅真係以為個女為佢破處?
咁即係ex拍咗一年都守身如玉?
咁邊個係好女仔盲嘅都知啦!
睇下幾時個女人玩厭飛佢,
然後眼白白睇住個ex揾到個識珍惜佢嘅好男仔!

BTW, 如果係我,
一定唔應承俾個女人去我屋企!
good_pig
|
真係一家人咁既

佢連呢d嘢都同大家分享咁開心
mmya
|
得25歲,思想係差唔多㗎啦!
唔通同你玩專一咩
呢件事之前
你介唔介意佢join你哋嘅family day?
kkkk214
|
babyhowie 發表於 18-9-6 09:02
你老公個契弟都好低B下!
朋友個男友都搶?
個男嘅真係以為個女為佢破處?

佢同ex有發生過性行為了
只係非第一次所以冇咁愧疚吧
kkkk214
|
minikin 發表於 18-9-6 08:57
咁未結婚都有選擇權
你咁肉緊呢件事係因為佢真心當你地係朋友
所以會將所有細節都話俾你知

睇到你既留言有d釋懷。。
的確係因為佢信任我地先講得咁details
babyhowie
|
kkkk214 發表於 18-9-6 09:07
佢同ex有發生過性行為了
只係非第一次所以冇咁愧疚吧

咁你叫佢千期唔如辜負人,
快d籌備婚禮啦!
kkkk214
|
Heisenberg 發表於 18-9-6 09:01
又唔駛講到品德有問題咁誇張,呢個指控都嚴重㗎,當然我絕唔認同一拖二呢D行為,但25歲以下嘅戀情係比較亂 ...

有分析,叫佢要小心個女仔
但佢覺得個新女友好單純
撬牆腳+獻身只係因為認定契細佬可作終身伴侶。。
MrsSingSing
|
品德有問題嗰個會唔會係佢新女友多d?撬朋友長腳......俾著我都唔鍾意佢新女友,但又唔會因為咁而唔見。
生命中好多會見既人,都唔係因為鍾意而見,少見既人都唔係唔鍾意佢......
朋友甚至親人既伴侶,幾咁唔鍾意都好難唔接受。因為唔輪到我地反對,見面時咪生外d,唔多理佢囉
kkkk214
|
tester5 發表於 18-9-6 09:02
站係佢立場,當然希望盡快可同你地混熟,因你地係佢唯一家人一樣。所以,佢想盡快帶比你地見係理解既。

但 ...

我同佢前女友都有兩句架
同埋我都有點怕會影響老公
好彩佢都覺佢地咁樣有問題
不過比呢d有"真愛就大晒"既女仔融入我地個圈子我都覺得好危險
kkkk214
|
good_pig 發表於 18-9-6 09:05
佢連呢d嘢都同大家分享咁開心

突然話分手我地追問佢先講既
Wild_Lady
|
仲以為有咩咁嚴重品德問題
原來只係後生仔換畫
得廿五歲,個人唔定極為正常
其實佢可以斬纜唔拖住舊愛
已經算好,大把人一拖幾個左瞞右瞞