媽媽們會發...春夢嗎?

dolldollk
|
明明無諗d咩就發...但係而家先8週有排都未dodo得 係咪會愈大週數愈發得多?
我要做媽媽
|
我覺得系一DD媽媽架,我果時候唔會吖,好似一兩次。我之前見有POST媽媽都會發
love_bbbabe
|
有發過阿,初期會密啲
肥妹子
|
33w now, 之前發過兩次...而家無了
會子宮收縮...嚇到我丫...
EstrellaDamm
|
dolldollk 發表於 18-9-6 09:41
明明無諗d咩就發...但係而家先8週有排都未dodo得 係咪會愈大週數愈發得多?
...

其實如果冇作小產或胎盤前置等特別情況,懷孕期都可以行房,直至產前一個月。詳情可見衛生署資料

http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/woman/15684.html

syl_yw
|
...

我都成日發(emoji)
kissapplegirl
|
...

係懷孕中後期發過2,3次,個肚會硬唔舒服
RubyYu07
|
我懷孕時都唔敢同房,不過都會發一兩次
Jeffreystep1213
|
...

間中一、兩次啦
不過我有左都仲有行房
dolldollk
|
原來好多人都會
dolldollk
|
EstrellaDamm 發表於 18-9-6 12:18
其實如果冇作小產或胎盤前置等特別情況,懷孕期都可以行房,直至產前一個月。詳情可見衛生署資料

http:// ...

因為之前化學過同埋頭個2星期feel到唔隱所以都乖乖地等 不過多謝你d資料
haha748494
|
正常吖,人之常情。
JD930
|
syl_yw 發表於 18-9-6 13:20
我都成日發(emoji)

hamsterma
|
...

我都有,發過幾次
ckforever
|
會呀
bchuma
|
...

我懷孕都發過2.3次
we228
|
我都係around 8 weeks, 無啦啦發春夢
木子云
|
孕初期中期經常發,後期較少發。中期有keep住同房,但初期後期無同房。
musiccisum
|
之前有jm話陀仔會容易啲
FifiYeung_FB
|
...

我都係8weeks果時有。。醒左個肚會抽住左一陣。。