有無試過因為冷氣溫度同人嗌交

ccctiy
|
英國調查發現,逾四成員工曾因冷氣溫度問題與同事發生爭執
我公司就無見過,不過我係私家醫院生B時,見過隔離7人房,因為冷氣溫度問題,幾個產婦嘈大交,嘈到成條走廊都聽到
你有無試過因為冷氣溫度同人嗌交?

Monstereasy
|
ccctiy 發表於 18-9-6 10:13
我公司就無見過,不過我係私家醫院生B時,見過隔離7 ...

中央冷氣無得控制温度喎
洋洋
|

我公司有,但唔算爭執,因為做細嘅唔會出聲,做大嘅互相「交流」點解病、點解血壓升高、潮熱⋯
Poyau
|
為冷氣嗌交
tsung
|

fanny590
|

公司有, 坐係出風口下面的同事用紙封死晒個口, 因為佢怕凍而我坐佢後面就完全冇風熱鬼死我咪同佢嘈過下囉
mocha豬豬
|
ccctiy
|
Poyau 發表於 18-9-6 11:53
為冷氣嗌交

聽見隔離7人房嘈,話訓近冷氣位果個怕凍關左冷氣,其他人話熱要開冷氣

Sallymama0822
|
公司冷氣凍到死
seaman1982
|
日日同c6嘈
佢怕熱,我怕凍。
佢開到冷氣好凍,就比我鬧。我較細個冷氣,佢就叫救命。
而家佢長期生活响廳,我長期生活响房,冇煩惱。佢開大個冷氣响廳訓,漏少少入房我就夠了。
LeBlue    發表於 18-9-6 16:12
BBG520
|
BK大把啦,好多人話樓下開冷氣樓上地下會出水麻
hahaha1231
|
有見過
有人仲辭埋職
bbkq
|
洋洋 發表於 18-9-6 10:45
我公司有,但唔算爭執,因為做細嘅唔會出聲,做大嘅互相「交流」點解病、點解血壓升高、潮熱⋯
...

我見過都係……高級話事,細吾會出聲。
但普遍都係D女人話冷氣太大,我就係覺得好焗,自己帶風扇,冬天不好穿厚上衫。
qcbb
|
有, 不久之前同事因為溫度而嘈
YanYan0116
|
有.
c60300
|
hahaha1231 發表於 18-9-6 16:42
有見過
有人仲辭埋職

情況相似
JD930
|
Sallymama0822 發表於 18-9-6 16:00
公司冷氣凍到死

馬明嫂
|
我公司就無 但真係明白人人唔同 有些人凍少少就羽絨 我就負廿度都唔洗著羽絨既人 好難就
吖B
|

bulubulu
|
fanny590 發表於 18-9-6 13:46
公司有, 坐係出風口下面的同事用紙封死晒個口, 因為佢怕凍而我坐佢後面就完全冇風熱鬼死 ...

我有個同事都係咁,個位係佢自己揀,話近窗有陽光(我用咗好多錢先去晒啲斑)好啦對調,各取所需,點知佢話出風口吹正佢,竟然封咗一半好自私