自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Queenie_yy 發表於 18-9-6 10:25
原來小朋友擔遮甘多人討厭的,我仔成日都要自己擔遮,大雨時仲要着埋雨摟+擔遮先得,我仔細個識行路開始到 ...

我女成日呀!唔係手袋就背囊,最傷果次,係購物袋!好多大牌子都有好靚嘅紙袋,好堅廷仲可以孭上膊!我已教佢望到要避開!果次.... 望到都避唔到,因為喺人多極度擠逼嘅地鐵!果位發雞盲嘅低頭族女士,加埋果個新簇簇白雪雪嘅 Prada 紙袋..... 佢行入車箱成功避咗一次,冷不防佢... 真係掛住睇電話,完全唔扶,架列車開車,佢一個唔穩一「發」,個袋角喺啊女額頭畫咗條紅線!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

米豬蓮 發表於 18-9-6 10:32
經常撞到頭,我女會大叫佢撞到我個頭,又會問點解佢地唔道歉我成日同女講人地睇唔到你唔緊要,你 ...

我女剛好4歲,又係問點解撞到佢D人唔同佢道歉!

大宅

回覆 櫻花bb 的帖子

我都試過手幾乎比煙仔辣到

好心啲人唔好放底支煙響手行

用戶要求終止服務

櫻花bb 發表於 18-9-6 10:40
手袋都還好呀!最憎d人邊行邊食煙,手啱啱係小朋友個頭嘅高度,唔小心俾佢‘辣’到先慘!上次個男人就係差 ...

我最怕煙頭,平時出街一定拖實保護
最怕姐姐同佢出街冇咁細心

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我兩個小朋友細嘅時候又好少畀手袋撞喎!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

luvkaka 發表於 18-9-6 11:20
回覆 Queenie_yy 的帖子

我生得高, 我經常比人插頭同眼。

我同你一樣,幾乎每一場雨,也小心翼翼避開D遮,生命有關,

啲女人擔遮唔帶眼,仲衰過小童,雨遮尖角四周圍督。

男爵府

baby_chu 發表於 18-9-6 19:43
我女成日呀!唔係手袋就背囊,最傷果次,係購物袋!好多大牌子都有好靚嘅紙袋,好堅廷仲可以孭上膊!我已 ...

袋撞頭我囡成日試,有次個背囊拉鏈勾到我囡頭髮,叫住個女人,但佢睇唔到,係到fung個袋,我囡就大喊,我叫住你唔好再fung啦,佢好痛㗎,之後慢慢解開,個女人都唔鍾意,但可以點,唔通我由佢fung

首頁

尾頁

跳至