食早餐時發現。。。。。。

大少拉
|
今朝食早餐,(我係自己買方包夾火腿的。)咁我照常咁沖左杯啡,夾左麵包坐定定睇住tv 食早餐啦!

食左啖,我就好鍾意反轉件腿治再食嘅。。

點知今日反轉時,我見到好多黑色一點點。。。我果刻呆左。。。之後意識上諗,係咪發左毛呀?

我定一定之後,即刻好想嘔! 同埋我自己真係去左廁所扣喉,但嘔唔出。 我再刷牙,要用好多水浪口。。。。。

但我到依家都仲係好想嘔,同埋唔想食野。

我依家諗起食食下蘋果先發現半條蟲果個故仔。。。。
禁止發言
|
味冇變都仲好⋯有次去711買奶,一啜,結嘅,苦到喊,我即拎紙巾吐⋯⋯飲極水都好苦
大少拉
|
禁止發言 發表於 18-9-6 10:57
味冇變都仲好⋯有次去711買奶,一啜,結嘅,苦到喊,我即拎紙巾吐⋯⋯飲極水都好苦
...

個味有少少怪架,所以我反轉時先睇下件包。。點知比我發現有毛毛。

原來結左嘅奶會苦架?我以為係酸。
tester5
|
大少拉 發表於 18-9-6 10:37
今朝食早餐,(我係自己買方包夾火腿的。)咁我照常咁沖左杯啡,夾左麵包坐定定睇住tv 食早餐啦!

食左啖 ...

食既時候冇異味,只係反轉才發現有毛,應該食味唔差既。唔洗嘔既。
唔食都食左,算吧。觀察住先,睇下會唔會肚痛、肚瀉。。。有事就去睇醫生~~保重~
amywon
|
大少拉 發表於 18-9-6 11:05
個味有少少怪架,所以我反轉時先睇下件包。。點知比我發現有毛毛。

原來結左嘅奶 ...

我飲過壞奶,係勁酸的吐都吐唔切
Poyau
|
oh
大少拉
|
tester5 發表於 18-9-6 11:34
食既時候冇異味,只係反轉才發現有毛,應該食味唔差既。唔洗嘔既。
唔食都食左,算吧。觀察住先,睇下會唔 ...

其實身體無嘜反應,但思想上覺得好核凸。。。。
大少拉
|
amywon 發表於 18-9-6 11:40
我飲過壞奶,係勁酸的吐都吐唔切

有時食野飲野真係要小心d...
tsung
|
禁止發言 發表於 18-9-6 10:57
...

好難頂
tsung
|
大少拉 發表於 18-9-6 12:05

認同
大少拉
|
tsung 發表於 18-9-6 13:41
認同

係呀! 唔小心就好易食到變壞食物。
docomo
|
大少拉 發表於 18-9-6 12:05

正如我而家食外賣都慣性攪多幾吓先至食/飲,驚有昆蟲在底