超聲波肚照

cchealthy
|
我在台灣做ivf, 台灣這邊叫我盡量都不要陰照.如果只想肚照,在香港的話八週他們是陰照或肚照呢?
moomooo
|
我係私家肚照,政府陰照
haha748494
|
我每一次產檢都系肚照。
JD930
|
haha748494 發表於 18-9-8 15:42
我每一次產檢都系肚照。

我都係
hamsterma
|
cchealthy 發表於 18-9-6 12:02
我在台灣做ivf, 台灣這邊叫我盡量都不要陰照.如果只想肚照,在香港的話八週他們是陰照或肚照呢?
...

第一次產檢係做肚照
dolldollk
|
...

我就肚照, 其實你可以預先同醫生講想照肚超~
bchuma
|
...

陰超唔好,懷孕一般隻左肚超
Snowsnow123
|
我而家7week 暫時次次都係照陰超
請問點解話陰超唔好嘅?
cchealthy
|
Snowsnow123 發表於 18-9-9 14:29
我而家7week 暫時次次都係照陰超
請問點解話陰超唔好嘅?

你是在公立醫院或私家醫院醫生度照?
Nbs
|

我子宮後屈同有肚腩,去到 10 週先肚照睇到,之前係陰超。
你唔想陰超咪同醫生講,不過肚照唔一定個個睇到。
musiccisum
|
...

book時問姑娘,個個醫生做法唔同
SophieSSS
|
bchuma 發表於 18-9-8 23:39
陰超唔好,懷孕一般隻左肚超

點解陰超唔好既? 我到宜家照佐兩次,4個半月
cyy003
|
回覆 cchealthy 的帖子

陰照都唔會傷到BB架 正如陰道檢查一樣
陰道唔係子宮
陰照十週前照得清D囉
當然揀最好架啦
falalala
|
我都係肚照
RubyYu07
|
我未照過陰超。8週肚超可以見到啦。
bchuma
|
SophieSSS 發表於 18-9-9 21:16
點解陰超唔好既? 我到宜家照佐兩次,4個半月

因為申入去驚刺激宮頸,一般唔會照陰超嘅