好介意甩頭髮, 係咪我問題?

Misscb
|
雖然我都四廿幾歲人,有C6有仔女
但對於自己既外表變化都好介意, 尤其係頭髮,
可能以前細後染電得太犀利, 搞到呢兩年仲甩得多過C6, 個頭頂開始稀薄,
我C6話年紀大左無辦法, 點都要接受, 但我真係好介意呀!!! 照鏡梳頭都超唔開心!!! 有冇JM都係咁?
leemamaa
|
咁年紀大左真係冇辦法既~
剪髮時叫髮型師遮遮佢啦~
好彩我自己係白頭髮多但無甩頭髮
Bling11
|
用嗰支「50惠」work唔 work呢?
Misscb
|
leemamaa 發表於 18-9-7 11:40
咁年紀大左真係冇辦法既~
剪髮時叫髮型師遮遮佢啦~
好彩我自己係白頭髮多但無甩頭髮 ...
開始遮唔住啦, 我仔話見到我頭皮, 而家出街都驚俾人望, 又驚俾朋友笑, 咁大個人第一次咁唔開心
Misscb
|
Bling11 發表於 18-9-7 12:46
用嗰支「50惠」work唔 work呢?
用過好多隻防脫既都冇乜用
Nancy20090615
|
咁都唯有係接受, 其實好多人都係上左年紀頭髮稀疏.
kidicksonki
|
係咪有隻洗頭水2**1?同事用左話停左甩頭髮,但我未試
nel1013son
|
愈有壓力愈甩得多頭髮,所以盡量放鬆一點吧
Bling11
|
聽講有藥食而且係work,不過貴
ritawwwong
|
咁扮靚同注重自己外表又無問題gei
cakii
|
有無去啲治理頭髮專門店睇睇呀?突然甩呀定慢慢咁甩都好稀疏呀?
Lottecheese
|
Misscb 發表於 18-9-10 10:02
開始遮唔住啦, 我仔話見到我頭皮, 而家出街都驚俾人望, 又驚俾朋友笑, 咁大個人第一次咁唔開心
...
我明你感受,俾錢去織髮/植髮吧,前者平啲但假啲,後者真啲但貴啲,我自己選擇植髮,人大左,開心更緊要。
EmilyFarm
|
我上年有幾個月甩好多頭髮,睇完醫生,轉左洗頭水兒家叫好返d
jj100c
|
我覺得要睇皮膚科醫生,如果唔理就冇得救了。
超級女超人
|
Misscb 發表於 18-9-6 12:20
可能以前細後染電得太犀利, 搞 ...

我有朋友係生完係咁甩,然後佢依加用緊隻德國激髮產品,好似都有啲用咁
babeiloveu
|

用生薑洗髮水啦!堅持用一定可以幫到妳 洗頭時多按摩 3⃣️樽一個療程 我也是生完狂甩 用左2星期已有效開始甩少左 頭髮生長速度快左

jessicaQA
|
Lottecheese 發表於 18-9-11 11:43
我明你感受,俾錢去織髮/植髮吧,前者平啲但假啲,後者真啲但貴啲,我自己選擇植髮,人大左,開心更緊要。 ...
原來甘多JM甩頭髮 我都系諗左好耐去左植髮 去左開左最耐既顯X做 貪佢醫生經驗好啲同平啲
上等人
|

同感!但可以點?
anju
|
jessicaQA 發表於 18-9-13 15:15
原來甘多JM甩頭髮 我都系諗左好耐去左植髮 去左開左最耐既顯X做 貪佢醫生經驗好啲同平啲
...

請問大約幾銭?
霖仔
|
babeiloveu 發表於 18-9-13 14:11
用生薑洗髮水啦!堅持用一定可以幫到妳 洗頭時多按摩 3⃣️樽一個療程 我也是生完狂甩 用左2星期已有效開 ...

想問下響邊度可以買到,大約幾錢