點睇女仔用紋身遮肚上的手術開刀疤痕?

NoddyPooh
|
細個做過2次大手術,肚皮上有兩行長長的開刀疤痕,一直都好介意呢樣野,
都算係自己既一個陰影,無自信。
最近先知原來疤痕可以用紋身遮,考慮去用紋身遮住兩條開刀疤。

如果大家知道個女仔肚皮上有紋身黎遮開刀疤痕,
會唔會印象大打折扣或者覺得佢唔係好女仔 ?

jm們覺得肉酸疤痕扣分d 定係 紋身遮疤痕扣分d?

thanks
洛婷
|
疤痕耐咗會淡色,
變到同皮膚色差唔多唔覺眼
YuiYeeMa
|
紋身扣分多啲,不如去磨皮或激光去疤?
NoddyPooh
|
回覆 洛婷 的帖子

正常就係既,好可惜我兩道疤痕過左廿年都一樣好明顯,有d凸起同埋比周邊皮膚深色..
cy101
|
係肚皮我又覺OK, 一般無咩人睇到!!

mini1204
|
你係bk問真係多鬼餘
10個有9個話紋身evil

不過咁少既事你都要問人,你真係吾好紋
tsung
|
其實對他人冇影響,最緊要自己覺得ok
siu05    發表於 18-10-7 08:46
NoddyPooh
|
回覆 cy101 的帖子

係指疤痕唔遮都ok 定係紋身去遮都ok?
Nbs
|
我覺得ok 呀,紋得靚就得,個肚又唔係成日有人見到
cy101
|
NoddyPooh 發表於 18-9-6 13:06

係指疤痕唔遮都ok 定係紋身去遮都ok?
疤痕唔遮都OK, 其實真係睇你自己點睇!!! 你介意第日你另一半唔喜歡? 定點樣?
無話可說
|
去疤好過紋身喎!其實至緊要自信
goat
|
樓主問得即係介意tattoo?既然介意不如做激光
Mary媽咪
|
我生bb 都有條疤
不過我又冇諗過要遮住佢

你係因為做手術先有疤痕
唔係殺人放火
唔洗太上心
NoddyPooh
|

主要係介意將來另一半, 唔知一般人接受到核突既疤痕 定係紋身..
cameo
|
NoddyPooh 發表於 18-9-6 12:56
細個做過2次大手術,肚皮上有兩行長長的開刀疤痕,一直都好介意呢樣野,
都算係自己既一個陰影,無自信。
最 ...

呢d位平時都唔易俾人見。
除了你自己意願,你老公都ok就得啦
cy101
|
NoddyPooh 發表於 18-9-6 13:11

主要係介意將來另一半, 唔知一般人接受到核突既疤痕 定係紋身.. ...
唔好咁傻LA!! 如果因為2條大疤痕就唔喜歡你, 咁佢都唔係你真愛!! 呢D人都唔可以同佢過世!
HLDMaMa
|
疤痕只係因為手術,但如果紋身,另一半吾鐘意點算,又如果日後要開刀生bb 呢?
口水包包
|
E家有d紋身係半永久。你可以試下
TSZYUI
|
依一刻你會覺得紋身可以遮住個疤痕, 但你有冇諗過如果將來有bb 肚皮脹大再縮細, 個 紋身可能俾你而家個疤痕 肉酸十倍
wiiabcd    發表於 18-9-6 14:02
洛婷
|
NoddyPooh 發表於 18-9-6 13:11

主要係介意將來另一半, 唔知一般人接受到核突既疤痕 定係紋身.. ...

真心鍾意你唔會介意條疤痕