唔明點解夏天三十幾度

大姑娘
|
仲要用熱水洗手.

公司洗手間水龍頭可自己調節冷熱水, 個製撥上/撥落咁.

但次次洗手時, 個製總係比上手調較做熱水?

o_____o
|
可能同事覺得D水熱D可殺菌
大姑娘
|
o_____o 發表於 18-9-6 13:57
可能同事覺得D水熱D可殺菌

應該 soap wor

艾菲BB
|
可能唔想洗到對手凍曬再吹冷氣?
little06
|
公司冷氣可能好凍,再用凍水洗手,返去坐時會覺得更凍。
ching070707
|
會唔會 個水崗係天井?我公司就係咁 一到夏天,開水洗手好似溫泉水咁 ,暖的。
大姑娘
|
ching070707 發表於 18-9-6 14:12
會唔會 個水崗係天井?我公司就係咁 一到夏天,開水洗手好似溫泉水咁 ,暖的。
...

絕對唔係。 講咗可以自己調較水溫。
gglc
|
大姑娘 發表於 18-9-6 13:56
仲要用熱水洗手.

可能你同事係日日係BK嗌好凍果位
無話可說
|
咁覺暖d,洗得乾淨d囉
docomo
|
大姑娘 發表於 18-9-6 13:56
仲要用熱水洗手.

我有個家人,日日沖完涼出嚟都嗌好熱好熱!話個身仲大汗過未沖涼,要開大冷氣吹,我入到浴室一睇,見到個爐係開到好熱果度,我心諗:唔熱就有鬼啦!不過費事出聲寸佢。
大姑娘
|
gglc 發表於 18-9-6 14:20

唔止一個喎! 好多層樓都係咁樣。 (同一間公司)
plumtree
|
docomo 發表於 18-9-6 14:59
我有個家人,日日沖完涼出嚟都嗌好熱好熱!話個身仲大汗過未沖涼,要開大冷氣吹,我入到浴室一睇,見到個 ...

我有個類似嘅親戚。佢又唔係用好熱嘅水沖涼,旦夏天佢都唔用凍水沖涼㗎喎。旦就日日廿四小時開行冷氣。仲要開到十五度。我次次招呼佢我都要包到隻糉咁打冷震㗎。
bosch
|
會唔會一開仲係凍水, 上一手係開2秒就洗完手?
Sallymama0822
|
可能係曬到變熱水
docomo
|
plumtree 發表於 18-9-6 15:10
我有個類似嘅親戚。佢又唔係用好熱嘅水沖涼,旦夏天佢都唔用凍水沖涼㗎喎。旦就日日廿四小時開行冷氣。仲要 ...

都唔知d人乜嘢構造
Janetboyyan
|
有d人係習慣用熱水,我6299就係咁
kmbb519
|
plumtree 發表於 18-9-6 15:10
我有個類似嘅親戚。佢又唔係用好熱嘅水沖涼,旦夏天佢都唔用凍水沖涼㗎喎。旦就日日廿四小時開行冷氣。仲要 ...

我老公 40度都要沖熱水涼
tsung
|
gglc 發表於 18-9-6 14:20

Poyau
|
tsung 發表於 18-9-6 16:51