橋真係唔怕舊

ahsu777
|
啱啱聽電台新聞報導,阿50歲女子網上識個自稱工程師嘅外國人,由2014至今滙咗超過一億俾阿工程師,未見過人一面,仲要最近同家人無意中提起先懷疑自己被騙(emoji)

appleyuen
|
是60歲
Poyau
|
66歲【天價網戀】女強人網戀「英工程師」 相戀四年未相見被騙1.8億 https://www.hk01.com/sns/article/232211
Sallymama0822
|
不嬲都係 大把人受
cattz288
|
ahsu777 發表於 18-9-6 15:07
啱啱聽電台新聞報導,阿50歲女子網上識個自稱工程師嘅外國人,由2014至今滙咗超過一億俾阿工程師,未見過人 ...

無意間提起。。。兩億? peanuts黎啫
agnesbee
|

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
WChan
|
D 騙徒真係好叻, 打下字唔洗出賣色相就呃到1.8億
ahsu777
|
WChan 發表於 18-9-6 16:30
D 騙徒真係好叻, 打下字唔洗出賣色相就呃到1.8億

頭先再報導先精彩,接近2億但事主視為小數目,所以之前唔察覺被呃

香港真係好多人好富貴,可惜唔係我!
wcpcelia    發表於 18-9-6 16:53
ahsu777
|
cattz288 發表於 18-9-6 15:54
無意間提起。。。兩億? peanuts黎啫

你啱!真係濕濕碎
cattz288
|
ahsu777 發表於 18-9-6 16:41
你啱!真係濕濕碎

你都無為意戶口少左$2喇下話
WChan
|
ahsu777 發表於 18-9-6 16:39
頭先再報導先精彩,接近2億但事主視為小數目,所以之前唔察覺被呃

香港真係好多人好富貴,可惜 ...

點解我識唔到D 咁疏爽既朋友, 2億都小數目
DoReMi媽媽
|

老千千年不滅,咪就係因為一直有人上釣囉!
CathyChan1126
|
成60歲,係阿婆呀
點解會咁
糖果園
|
騙徒手法都係花言巧語。迷惑人心

當年小甜甜比陳x聰呃 起初都係用風水呢條橋埋身然後再呃錢呃埋感情
Poyau
|
agnesbee 發表於 18-9-6 15:58

Poyau
|
ahsu777 發表於 18-9-6 16:39

香港真係好多人好富貴,可惜 ...

碎銀
szeszes
|
2億係碎錢乍
himhim0502
|
係愛呀
|
糖果園 發表於 18-9-6 16:55
騙徒手法都係花言巧語。迷惑人心

當年小甜甜比陳x聰呃 起初都係用風水呢條橋埋身然後再呃錢呃埋感情

咁小甜甜都叫同阿陳xx相處過,買件玩具都叫玩過,這些網上情緣見都未見過,手仔都未摸過....就唔見兩億呀陰功
糖果園
|
回覆 414928 的帖子

你都有道理