超級網劇瘋人院,有人睇左未?

阿四姐
|
優酷之前出咗白夜追兇,好多人都話好好睇,評價很高。新出超級網劇瘋人院,24集宜家全部可以睇到啦,有人睇左未?

Poyau
|
未睇 都想知好唔好睇
阿四姐
|
回覆 Poyau 的帖子

我睇左2集,好似唔錯,訓之前睇有D驚
阿四姐
|
同大家share劇情簡介

主角孟喃和穆思凡作為實習醫生嚟到一家療養院,開始一段段耐人尋味的離奇故事。

療養院裏的精神病人千奇百怪,各自禁錮在自己紛繁復雜的精神世界裏等待救贖。而那些穿著白大褂的醫生護士,也彼此心懷鬼胎,藏著不可告人的秘密。

原來呢度唔係一個單純的療養院,它充斥著神秘的事物,心底的神魔鬼怪在常識和真理的邊界蠢蠢欲動。

好少睇到心理學題材,幾吸引我鐘意睇呢種劇

二世龜
|
驚唔驚架?
dearmm
|
請問邊到有得睇
阿四姐
|
回覆 二世龜 的帖子

第一個故事無啦啦出現神神鬼鬼有D得人驚,最後發覺係精神方面就好多啦
阿四姐
|
第一集講的故事我覺得好好睇,簡單介紹下:

故事一開始,孟喃通過夥伴偽造的簡歷順利進入療養院成了一名實習醫生,閑逛中偶然碰見了蘇歷萍,蘇歷萍一見面就告訴孟喃——世上有鬼。

后來孟喃從護士蘇麗珍處得知她係蘇歷萍的妹妹,家姐因為出了一場車禍后每逢7的倍數的日子就會出現見鬼的幻覺。

蘇麗珍原本以為呢個只係蘇歷萍的幻覺,沒想到有一天夜裏值班時她竟然也看見了鬼,孟喃陪著蘇麗珍燒紙錢請大師做法,但係鬼依然會出現。把一切看在眼裏的孟喃提醒蘇麗珍:點解妳成日找不到妳家姐呢?

孟喃通過幾天的相處確診蘇歷萍係由心理創傷導致的人格分裂,但係蘇麗珍似乎對呢件事毫不知情。隨著孟喃調查的深入他發現呢兩姐妹之間的故事簡直匪夷所思……

建議要看這部劇的人,千萬不要看劇透,這樣看反轉才有意思
tsung
|
請問誰是男,女主?
阿四姐
|
阿四姐
|
回覆 tsung 的帖子

好似两个都係新人
阿四姐
|

男主角係劉暢,原來係個model,女主角係盧衫,演㗻瑯琊榜

阿四姐
|
其實精神病人有時都比普通人清醒…

阿四姐
|
第一集前面唔好睇,無啦啦唔知講D咩,JM from第一集中間開始睇最好
tsung
|
阿四姐 發表於 18-9-6 16:43

男主角係劉暢,原來係個model,女主角係盧衫,演㗻瑯琊榜

謝謝推介
tsung
|
阿四姐 發表於 18-9-6 16:40

好似两个都係新人

明白
brbaby2007
|
正呀!唔洗睇如意傳了
Poyau
|
阿四姐 發表於 18-9-6 16:28
同大家share劇情簡介

主角孟喃和穆思凡作為實習醫生嚟到一家療養院,開始一段段耐人尋味的離奇故事。

謝謝分享
阿四姐
|
brbaby2007 發表於 18-9-6 20:12
正呀!唔洗睇如意傳了

古裝劇睇多啦,睇睇現代劇都好架
brbaby2007
|
阿四姐 發表於 18-9-7 11:31
古裝劇睇多啦,睇睇現代劇都好架

呢類陸勮好睇!