有冇媽媽開始懷孕就開始冇記性

tigeraloha
|
D人話生完仔會蠢, 我就覺得開始懷孕就已經失晒魂
今日返工出門口連銀包都唔記得帶
以前從來都未試過
JD930    發表於 18-9-26 13:50
cmen
|
tigeraloha 發表於 18-9-6 15:42
以前從來都未試過 ...

我都成日唔記得帶銀包,屋企鎖鑰,上星期先吳記得帶電話
Holidaykiki
|
生完第二個記性差左
Ssstar
|

我本身都無咩記性,而家更差
KarenC
|
係,啱啱喺櫃度搵file,同事話上次幫你攞左出嚟,原來收埋左喺自己個位度但失憶,完全唔記得左
love_bbbabe
|
同感!經常唔記得嘢!出街原本唸住買嘅嘢到最後都唔記得佐要買
Wendy_shan
|
好有同感,D分鐘擺低左既野,下分鐘就唔記得了.....
JD930    發表於 18-9-26 13:51
bchuma
|

生完更加蠢。我每次出門,都要翻入去睇多次。
tigeraloha
|
bchuma 發表於 18-9-6 20:14
生完更加蠢。我每次出門,都要翻入去睇多次。

生完更加蠢? 唔好嚇我啦!!!
tigeraloha
|
Wendy_shan 發表於 18-9-6 20:07
好有同感,D分鐘擺低左既野,下分鐘就唔記得了.....

我一返工又發現自己未剪指甲已經連續幾日同自己講,今晚返去記得剪.
renay
|

有呀有呀,我由超級電腦,變咗人頭豬腦

以前細到聽咗一次嘅地址,隔咗好耐連門牌都都仲記得,而家呢頭講完做完嘅野,轉頭就唔記得
tigeraloha
|
cmen 發表於 18-9-6 16:13
我都成日唔記得帶銀包,屋企鎖鑰,上星期先吳記得帶電話

真係好炆自己, 但係又冇辦法
pigpigFF
|
電話,鎖匙成日吾記得帶, 前日返工上左車要落返車返屋企拎.
我媽以經變到每次我出門都問我拎齊野未,但都系要經常返轉頭
Babykit2017
|
我生完更笨~
hamsterma
|

生完真係無咩記性
RubyYu07
|
生完之後仲犀利,經常出門之後仲懷疑自己頭先究竟有無鎖門
JD930
|

係呀 好冇記性同蠢咗
bchuma
|
tigeraloha 發表於 18-9-7 11:29
生完更加蠢? 唔好嚇我啦!!!

一孕傻三年有沒聽過。人地我唔知啦,反正我出門獲獲要翻上樓睇睇有沒關門,關燈,熄火(emoji)
mimi我愛你
|

有,記性真係差左好多
mimi我愛你
|
RubyYu07 發表於 18-9-7 15:50
生完之後仲犀利,經常出門之後仲懷疑自己頭先究竟有無鎖門

係呀。未生我都已經係咁。好似精神失常咁樣成日行返轉頭睇吓,出過門口都搞勁耐